Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Відкрити світ стоматології : СЖХ - дітям

Спілка жінок Херсонщини та Центр професійної стоматології "Естет" організували до Дня захисту дітей екскурсію стоматологічними кабінетами цієї клініки для вісьмох вихованців дитячого будинку сімейного типу Віти Горбенко.

Передував цій екскурсії цікавий випадок: один із вихованців цього ДБСТ - семирічний Сергійко - має проблеми з зубами, і вже не одноразово відвідував стоматолога. Однак, хлопець не злякався зубного болю, а навпаки - віришив, що в майбутньому стане лікарем-стоматологом.

Ця історія не залишила байдужим хірурга Центру професійної стоматології "Естет" Костянтина Зінкевича. Тому було вирішено показати Сергійкові та його братам і сестричкам, що собою являє робота стоматолога з середини.

Разом із Спілкою жінок Херсонщини, яка першою в області почала впровадження програм наставництва для дітей, позбавлених батьківського тепла, дітям показали роботу стоматологічних крісел, пояснили особливості догляду за ротовою порожниною та зубами, познайомили з інструментами роботи стоматологів та, навіть, провели стоматологічне обстеження кожної дитини.

Прийомна мама маленьких пацієнтів Віта Горбенко зазначила, що діти вже давно мріяли потримати в руках стоматологічні інструменти:

"Коли ми з дітьми раніше відвідували стоматологічні кабінети, їх лякали ці інструменти. Кожен з них мріяв потримати їх в руках, ввімкнути. Тому сьогоднішній візит їм запам'ятається на все життя. А ще, в нас був негативний досвід відвідування стоматологічних кабінетів. Здавалося, що після того як помилково видалили не той зуб або, не пояснивши починали процедуру, це відверне від стоматологів на все життя. Та сьогодні в цій клініці діти не тільки побороли страх, а й зацікавилися, хочуть лікувати свої зуби." - Розповіла пані Віта.

За її словами, колектив "Естету" вразив своєю людяністю та професійністю. Тут знають, як зацікавити дітей дбати про власне здоров'я.

Як відзначила голова Спілки жінок Херсонщини Ірина Ніколаєва, справа на цьому не завершеться:

"Ми звертатимемося до друзів та партнерів Спілки, щоб забезпечити фінансування поточного лікування зубів кожного з цих дітей. Адже зуби треба лікувати вчасно. Також сподііваюся, що Сергійко не відступиться від своєї мрії. І з часом Херсонщина стане багатшою на ще одного прекрасного лікаря", - зауважила І.Ніколаєва.

До речі, Сергійко дійсно пройнявся роботою в стоматологічному кабінеті та підтримував усіх маленьких пацієнтів, які проходили стоматологічне обстеження.

Наприкінці екскурсії усім дітям колектив Центру подарував сучасні дитячі зубні щітки та засоби догляду за ротовою порожниною. Тож маленькі гості отримали неабиякий стимул берегти власне здоров'я та доглядати за зубами!

P.S. У вечорі, після екскурсії, діти не замовкали. Вони ділилися враженнями від відвідування "Естету". Пані Віта Горбенко ще раз подякували Спілці жінок Херсонщини за корисний День захисту дітей, який вдалося провести разом. Ми ж, в свою чергу, тішимося, що зробили на крок ближчими цих дітей до розуміння цінності власного здоров'я та життя, гарантованими Конвенцією про права дитини.

1979

Спілка жінок Херсонщини

Ідемо в гості

КОМЕНТАРІ