Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

"Я - святий Миколай!" знайомить з новими друзями

За три роки впровадження соціального проєкту "Я-святий Миколай!" його учасники підросли та стали мріяти глобальніше.

17 грудня 2019 року Спілка жінок Херсонщини організувала масштабне знайомство учасників соціального проєкту "Я-святий Миколай!". 204 дитини, які раніше були учасниками проєкту, зібралися в резиденції Миколая Чудотворця, що на ІІІ черзі ТРЦ "Фабрика".

У Спілці жінок Херсонщини вирішили зібрати їх разом, щоб познайомити та, власне, дізнатися про заповітне. Бо ключова роль проєкту - саме живе спілкування з дітьми.

Активістки Спілки між собою постійно перешіптувалися: "Глянь, Миколка. Це ж він був "обличчям проєкту в 2017 році.." "Як виріс!". "А он Світланка, яка гарнюня.."."А де наша Новокиївка? Хочу привітатися.."

Ці діти стали рідними для активісток. І кожен запам'ятав свою особливу зустріч з ними.

Про що мріють діти?

Так, новітні технології беруть своє, і мають неабиякий вплив на дітей. В тому числі, й на вихованців інституційних закладів. Тому мрій про мр3 колонки, безпровідні навушники, телефони і ноутбуки було ну дуже багато. Навіть мрійник Данило, який минулого року дуже хотів, щоб святий Миколай йому подарував вертоліт на управлінні , цього року став вже дорослішим і мріє про музичну колонку.

Особливо дивували мрії, до яких, здавалася б на перший погляд - рукою подати.

Наприклад, 11-річні Марина з Катею мріють побачити столицю нашої держави - місто Київ. 15-річна Тетяна про подорож до Карпат. А 11-річна Ганна - побачити брата, який зараз перебуває на строковій службі в армії.

Приголомшим своєю мрією 16-річний Євгеній, який чітко знає, про що мріє. Це - автомобіль. Його навіть не бентежить, що ще кілька років водійських прав у нього не буде.

І саме тут, вважають спілчанки, час "включатися" проєкту:

"Я- святий Миколай!" - це не про морозиво і подарунки, а про соціальну адаптацію цих дітей та їхній діалог з зовнішнім світом", - підкреслює голова СЖХ Ірина Ніколаєва.

Проєкт - це карта цілей дитини

"Ми прагнемо, щоб вони росли мислячими людьми, послідовними в своїх цілях. Щоб вони мріяли і знали, що власними зусиллями вони можуть здійснити багато, головне до цього ціленаправлено йти, - розповіла І.Ніколаєва.

Сама ж ідея проведення цікавого знайомства дітей виникла у спілчанок одразу після того, як в рамках цьогорічного проєкту "Я-святий Миколай!"-2019 вони запровадили листування між дітьми-учасниками з різних закладів, які брали участь у проєкті. Тож діти листувалися, ділилися заповітним, а потім змогли і в реальному житті зустріти нових друзів.

"Я-святий Миколай!" - це своєрідна комунікативна площадка. Тому цей день був розпланований таким чином, щоб діти, активністи та колективи закладів могли поспілкуватися в неформальній обстановці.

В рамках святкової зустрічі аніматори провели рухливі активності та жартівливі змагання, а зразковий хореографічний колектив «Школа танців «Delsarte» запропонував дітям взяти участь у танцювальному флешмобі.

Розважальна програма дивувала дітей небаченим до цього вогняним шоу. А ще, пройняла традиційною до Дня святого Миколая поставкою - про добро і зло від аніматорів чорта та янгола.

Привітав дітей і святий Миколай, який за незмінною традицією має свою пошту на ІІІ черзі ТРЦ "Фабрика" і днями виконає чиїсь мрії. Тож, хто приїхав із своїм листом, могли відправити його адресату.

У святі знайомства цього року брали участь: вихованці Новокиївської спеціальної школи-інтернату, Старозбур’ївської спеціальної школи-інтернату, Старозбур’ївської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату та дитячого будинку інтернатного типу «Радість».

Ми вдячні всім, хто допоміг у проведенні цього світлого та радісного дня: ТРЦ "Фабрика", ПП "Агро Стар", ТОВ СП "Ямак", ТОВ "Каланчацьке АТП 16549", мережа магазинів новітньої електроніки "Кібернетики", ресторан "Zeppelin", "Джамп Парк", звукове агенство "Слон", Альона Зарютіна та івент-агенство "Assorti", "Sklyar Studio", ІА "Український Південь", радіо "Roks".

1776

Спілка жінок Херсонщини

Акції та заходи

КОМЕНТАРІ