Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Ірина Ніколаєва: «Ми максимально наближали мрії!»

Проєкт «Я – святий Миколай!», який в Херсонській області впроваджується Спілкою жінок Херсонщини вже три роки поспіль, вперше завітав до старих добрих друзів Спілки – Херсонської спеціальної школи-інтернату для слабочуючих дітей. Вручала подарунки дітям разом із волонтерами та партнерами проєкту голова Спілки жінок Херсонщини Ірини Ніколаєва.

16 грудня 2019 року став днем здійснення мрій для вихованців Херсонської спеціальної школи-інтернату для слабочуючих дітей.

«Це вперше за моєї пам’яті, що заклад приймає такого рівня свято до Дня святого Миколая. Вперше діти отримують від гостей не солодощі, а те, про що писали в листах до Миколая Чудотворця», - розповідає очільник закладу Віктор Меренков.

Коли гості почали вручення подарунків, то діти від хвилювання обіймали волонтерок. А дехто, по дорозі за омріяною коробкою, навіть забував, про що писав листа святому Миколаю. Тож щиро дивувалися, як Миколай Чудотворець здогадався, що їм потрібно.

Як відзначила голова Спілки жінок Херсонщини, дарувальники намагалися максимально точно виконати мрії дітей:

"Вони розпоковують свої подарунки і бачать, що там знаходиться те, про що вони писали в листі Миколаю Чудотворцю. І, навіть, того кольору, з тим написом чи того розміру. Ми намагалися максимально наблизити мрію. Вже якщо дарувальники не знаходили саме в тому варіанті, як написано, обирали щось наближене", - розповіла І.Ніколаєва.

При цьому, громадська діячка наголосила, що головне в проєкті - не подарунки:

"Я-святий Микролай!" - це не цукерки й подарунки, це наша комунікація з дітьми з інтернатних закладів. Щоб з одного боку, громада відчувала себе причетною до їхнього зростання, могла згуртуватися. А з іншого - діти повірили в себе, зрозуміли, що вони частинка цього сусіпльства і, якщо вони чогось забажають в дорослому житті, власною наполегливістю обов'язково досягнуть!", - зазначила громадська діячка.

Цього року учасниками проєкту "Я-святий Миколай!" стала 101 дитина з Херсонської спеціальної школи. Усього в проекті цього року було 247 дітей. Волонтерами проєкту стали близько 60 херсонців, дарувальниками - понад 200, свою допомогу в реалізації проєкту запропонували 80 партнерів Спілки.

Традиційно, подарунки збирали через соціальні мережі, де кожен міг обрати дитину, якій подарує подарунок.

Найбільше про що мріяли діти цього інституційного закладу – це, звичайно, іграшки, спортивний інвентар, набори для творчості та прикладного мистецтва. Мріяли діти й про гарний одяг та гаджети.

Проект «Я – святий Миколай!» своєю глибиною "переріс" від свята вручення омріяних подарунків в комунікативну площадку, яка пропагує родинні цінності, повагу до прав дитини та потребу виховувати дітей у родині.

Довідково. Співпраця між Спілкою жінок Херсонщини та Херсонською спеціальною школою-інтернатом І-ІІІ ступенів триває з 2017 року, коли зусиллями спілчанок було придбано концертні костюми для шкільного колективу на виступ у Болгарії. За підсумками проведеного у 2017 році Спілкою жінок Херсонщини фестивалю «Charity Fest», вилучені від продажу квитків кошти пішли на придбання нових сценічних костюмів для школи. Вихованців школи спілчанки запрошували на дитячий фестиваль талантів «Подаруй свято дітям», що щороку проходить в ТРЦ «Фабрика», та на соціальний показ вистави за мотивами Е.Т.А.Гофмана «Лускунчик та Мишачий король» - «Можливо, це було насправді?».

1807

Спілка жінок Херсонщини

Добрі справи

КОМЕНТАРІ