Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

«Я святий Миколай» 2019: перший візит у «калинівку»

140 км автошляху подолано: 11 волонтерок Спілки жінок Херсонщини дісталися Калинівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.

6 листопада 2019 року, вперше за три роки соціального проєкту «Я святий Миколай» ми приїхали на місце, щоб допомогти дітям написати свої листи до Миколая Чудотворця.

Вони не тільки написали листи святому Миколаю, а й «намріяли» сюрпризи для своїх близьких: батьків, бабусь і ... вихователів!

55 дівчаток і 91 хлопчик, які виховуються в Калинівській школі-інтернаті, в цей день писали листи Миколаю Чудотворцю.

«Особливо хвилююче було, коли діти писали в листах, що хочуть стати помічниками святого Миколая. І вони радилися, як зробити сюрпризи своїм близьким. Але не тільки рідним, а й вихователям», - розповіла менеджерка Спілки Люба Іващенко.

За її словами, дуже помітно, що діти люблять і цінують своїх вихователів. Тому й горнуться до них.

Довірити заповітне паперу

Близько 150 мрій, якими діти ділилися в своїх листах, були різними, але такими однаково щирими…

Одяг, іграшки, гаджети – усі діти в цьому схожі. Та коли дитина мріє про червоні чобітки й червону зимову куртку, теплу шапку, бо йдуть морози, то розумієш, як швидко там вони стають дорослими.

Один із хлопчиків написав, що мріє, щоб святий Миколай подарував йому кросівки, а для усієї його групи – телевізор. Бо ж він вболіває за всіх!

Не зміг залишити волонтерок байдужими і лист однієї з дівчаток, яка написала Миколаю Чудотворцю, що дуже мріє про 10 ручок, 50 зошитів і товстий блокнот, які допоможуть їй добре вчитися і знайти роботу.

Дарувальники стережіться! Одна з маленьких мрійниць забажала собі спортивний костюм, який святий Миколай придбає за вибором нашої менеджерки Люби, а вона ж бо – дівчина зі смаком!

Казка про Миколая – віра в людей

Чи вірять діти у святого Миколая? Так! Вони на нього чекають цілий рік. Але якщо молодші вихованці «калинівки» по-дитячому розповідають, як виглядає цей добрий старий, де живе, в який час доби приходить і що дарує. То підлітки, вже на це посміхаються, бо розуміють, що передноворічну казку для них створюють люди.

Але, як зазначають старші діти, вони залюбки зробили б приємність тій людині, яка зголоситься виконати їхню мрію (вище ми писали, що діти зазначали в листах, кому хотіли б зробити сюрприз, так от дарувальники серед них - ред.).

І саме в ці моменти розумієш, що дійсно, «Я – святий Миколай!» - це не тільки про подарунки, а про найвищі людські цінності, віру в добро та людей, надію, що ти комусь потрібен.

Вже зовсім скоро ми оприлюднимо електронну базу дитячих мрій.

І знаємо, що завдяки усім нам, їх обов’язково буде виконано!

Фото: Альона Мартиненко, Аліна Мазуренко

2082

Спілка жінок Херсонщини

Добрі справи

КОМЕНТАРІ