Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Щастя мати родину: в Херсоні відсвяткували День усиновлення разом із СЖХ

30 вересня 2019 року, у велике християнське свято Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії, прийомні родини з Херсонщини відзначали День усиновлення разом із СЖХ.

Спілка жінок Херсонщини разом із Службою у справах дітей ОДА вже другий рік поспіль організовують це свято на ІІІ черзі ТРЦ "Фабрика", щоб якнайповніше спланувати програму свята, де кожен член родини знайде собі активність до душі.

Наприклад, цього року, поки діти бавилися, дорослі мали змогу поспілкувати між собою, разом із найменшими помалювати пісочні картини або ж долучитися до змагань і взяти участь у конкурсі на найкреативніше побажання "До-ре-мі-фа-соль-ля-сі".

Малечу, яка не могла себе "знайти" в руханках" та відгадуванні музичних творів запросили до локації "Пісочного острову", де діти брали участь у творчих майстер-класах.

Вітаючи дітей та прийомних батьків, голова СЖХ, Посол Миру Ірина Ніколаєва акцентувала на важливості створення міцних родин:

"Рік, що минув, для Спілки жінок Херсонщини був повним відкриттів. Бо через власний проект Корпоративного наставництва ми не лише працювали з прийомними сім’ями, а й дізнавалися «з середини» про ваші турботи. Тож відтепер більше розуміємо як воно, жити однією великою родиною, шукати підходи та ділити тепло на всіх. Вам не просто. Та головне, що ви наважилися відкрити одне одному серце і тепер живете великою міцною родиною", - зауважила Ірина Ніколаєва.

Зі словами вдячності до прийомних батьків та усиновлювачів звернулася начальниця Служби у справах дітей Олена Міхєєва:

"У нас в області 802 дитини ще чекають на щастя рости в сім'ї. Сподіваємося, вони також знайдуть прийомних батьків. Вам же, прийомні батьки, я висловлюю величесзну вдячність за те, що ви знайшли в собі сили і людську любов взяти на виховання дітей. Ви змінили їхнє життя, тепер у них є сім'я", - зауважила вона.

Цього року гостями свята стали 29 сімей (12 ДБСТ, 16 прийомних родин та 1 патронатна родина), в яких загалом виховуються 157 дітей.

Порівняно з минулим роком географія свята дуже розширилася. Це були гості з Білозерського, Олешківського, Голопристанського району; міст Гола Пристань, Олешки, Херсон; з Любимівської ОТГ Каховського району та смт Чаплинка й Горностаївка.

Свято проходило в форматі сімейних активностей.

Прийомні родини зійшлися в танцювальних батлах, брали участь у "Битві поколінь", вгадували рухи та пісні, брали участь у танцювальному флешмобі.

І дорослих, і маленьких гостей свята зачарувала своїм невагомим танком юна балерина Поліна Павленко,
вихованка дитячої хореографічної студії "Мрія" (керівники – Ольга Шиліна та Тетяна Буднікова), учениця 7-В класу, Херсонської багатопрофільної гімназії №20 ім. Бориса Лавреньова.

Головне, усім передався настрій цього дня: легкий і піднесений, сповнений надій та хвилювань, зрештою, бійцівського духу - вибороти першість для своєї родини.

Бо вона у кожної дитини - найкраща!


Особливу подяку висловлюємо друзям і партнерам заходу "День усиновлення разом із СЖХ" 2019:

ТРЦ «Фабрика», агентству свят "ASSORTI", арт-студії "Пісочний острів" та особисто Яні Богачовій та майстриням студії, дитячій хореографічній студії "Мрія", Майстерні краси Sofi, Контактному зоопарку "Страна ЕНОТиЯ", Майстерні Карамелі Херсон, Косован Яні – засновниці студії пісочної творчості "Остров", школі малюнку та живопису "Арт-Инсайт Студия", Beauty Space – простору краси та школі макіяжу, звуковій майстерні "СЛОН"

Фото: Альона Мартиненко, Аліна Мазуренко

2339

Спілка жінок Херсонщини

Акції та заходи

КОМЕНТАРІ