Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Територія щасливого дитинства: День захисту дітей разом із СЖХ!

Наймасштабніше свято літа – День захисту дітей разом із СЖХ – традиційно, із широким розмахом, пройшло в заміському комплексі «Grand Prix», що у с. Праві Саги Олешківського району. Дітлахи із віддалених сіл і містечок області, районних центрів та міста Херсон у цей день гралися, пізнавали нове та, головне - цікаво засвоювали свої права, гарантовані Конвенцією про права дитини.

Як і очікували організатори, свято відвідали близько 6000 дітей. Та це не лише діти так званих «облікових» категорій, а й прості хлопчики й дівчатка, вихованці дитячих садочків та школярі, які вирішили активно провести цей день з батьками. До речі, дорослих теж було немало – близько 3000 осіб.

1 червня 2019 року відбулося свято "День захисту дітей разом із СЖХ". Усі, хто хоч раз відвідав заміський комплекс «Grand Prix», розуміють, що кращого місця для дітей не знайти: по-перше, це неймовірної краси місце, сповнене гармонії природи, затишку локацій, зручних альтанок, бесідок, ослінців та ігрових майданчиків. А ще - в «Grand Prix» прекрасні атракціони для дітей та міні-зоопарк. Тож дякуємо генеральному партнеру свята – Фонду Євгена Рищука, який допомагає нам зробити казку ближчою.

На святі працювали зо два десятки локацій партнерів. Саме завдяки цим постійним друзям Спілки та Фонду дітлахи відвідали майстер-класи з косоплетіння та ужиткової творчості, інтерактивні ігри та пізнавальні зони з природи рідного краю, стали учасниками екологічного патрулю та познайомилися із сучасними практиками сортування сміття, дізналися про профорієнтацію та правову культуру дитини.

Найперше розкажемо про важливу локацію з прав дитини. Серед наших надійних партнерів є ті, хто захищає права дітей, хто може доступно та цікаво про них розказати - Головне територіальне управління юстиції у Херсонській області. Під гаслом Міністерста юстицій "Чужих дітей не буває" вони провели безліч інтерактивних ігор, квестів та розвиваючих занять на правову тематику, і все це дійсно будо ду-у-у-же цікаво. А ще святкування Дня захисту дітей співпало з днем народження їхнього друга – Юстимчика! Діти залюбки його вітали та збирали великий святковий торт.

А це - запальний голос свята - активна, яскрава та феєрична Альона Зарютіна, яка керувала заходом з великої сцени "Дня захисту дітей разом із СЖХ".

Створити атмосферу свята нам допомагала команда Агенція свят " Assorti" .

Приємно вразили зіркові гості заходу - молодіжний гурт «9/16», який живим виконанням кращих українських та світових хітів створив драйвову атмосферу свята. Бо співали і дорослі, і малі.

Ну і звичайно, яке ж свято захисту дітей без морозива?! 5000 смачних порцій найулюбленішого смаколика дитинства від виробника щастя ТМ «Ласунка» (офіційний представник у м. Херсоні – ТОВ «Фірма «Фйсберг ЛТД») зробили це свято не просто смачним, а довершеним!

Частували молодою картоплею, кашею, салатиком і лимонадом абсолютно безкоштовно всіх – і маленьких, і дорослих гостей кухарі ресторану «Аллюр» на імпровізованій польовій кухні. Щиро дякуємо найвідповідальнішим волонтерам – студентам і викладачам Херсонського гідрометеорологічного технікуму, які цілісінький день провели на видачі страв і навіть не мали змоги зробити фото на пам’ять!

До речі, на заклик організаторів про допомогу в забезпеченні овочами для приготування свіжих і корисних страв дітям майже блискавично відгукнулась Голова Великокопанівської ОТГ Олешківського району Валентина Дмитрівна Костенко. І саме завдяки її допомозі кожен маленький і дорослий гість свята зміг скуштувати смачний літній салат із молодої капусти!

Неочікуваною родзинкою свята став дитячий басейн на території ресторану. Точніше, на басейн красивий фонтан перетворили самі діти! І що вони в ньому тільки не творили: плескалися, каталися, як пінгвіни з мультику, ловили рибок, стрибали і реготали!

Здалося, що це не просто свято, це день повного емоційного «відриву». Уся територія комплексу «заграла» калейдоскопом подій, де різні вікові групи та соціальні статуси урівнялися в грі, танцях, змаганнях.

"Ми хотіли подарувати свято дітям, які позбавлені батьківської любові, щоб разом з дітьми із звичайних сімей вони гралися та обмінювалися враженнями. Це значний досвід для них, а не лише відпочинок, можливість пізнати щось більше і отримати більше тепла", - поділилася голова Спілки жінок Херсонщини Ірина Ніколаєва.

Цей день запам’ятається всім особливими враженнями: від грайливих фотозон й ростових ляльок до гамірних компаній, які спробували себе в спортивних змаганнях і танцювальних па. Головне, що цей вулик із близько 9000 людей гармонійно взаємодіяв та дозволяв відпочити усім.

Найактивніші та найдопитливіші гості свята знайшли для себе незвичайні заняття на локації Fitness club "Lemon". А все тому, що партнери підготували дещо дійсно незвичне – йогу для дітей на англійській мові! Такі активності не залишили байдужими навіть деяких дорослих.

Наші стильні партнери свята - стилісти та майстрині з косоплетіння Анастасія Сотник, Дар'я Горєлова, Вікторія Горелова, Яна Медведчук, Салон краси "Unicorn_Beauty_Room", Анна Воробйова та Олесі Іващенко, майстерня краси «Sofi». Для всіх красунь, дівчаток, дівчат і жінок чарівниці безкоштовно робили гарні укладки та зачіски з косами.

Була на святі й зона рухливих ігор від художників і аніматорів Сімейного Спортивно-Розважального комплексу Jump Park. Для дітей на локації було доступне все: від послуг художника-аквагримера до майстер-класів зі збору кульок та шоу мильних бульбашок.

Мегапозитивний Євген, який представляв нашого постійного партнера магазин сучасної електроніки "Кібернетики", не зважаючи на сильну спеку, зустрічав, розважав та проводжав гостей свята.

Турбота від партнерів відчувалися навкруги. Так, про чистоту звуку, бездоганний музичний супровід на концерті та чудову сцену подбали спеціалісти Креативної мастерні «СЛОН», яким ми вже не вперше довірили свято. Та справжнім бонусом щастя стали чудові мильні кульки від "СЛОНА", що протягом всього свята зустрічали малечу біля входу.

А ще меленьких гостей свята радо вітав наш постійний волонтер СЖХ та улюбленець всіх дітей – ростова лялька Єнот з команди Контактного зоопарку "Страна ЕНОТиЯ".

А от художниці Ганна Ігнатенко, Юлія Кузеро, Ірина Удвуд та Олександра Олейник цілих 5 годин невпинно розмальовували щасливі дитячі обличчя дітлахам.

Вражали аквагримом і в Дитячому розвивально-розважальному клубі Дитячий центр «Kid’s CLUB». Тут влаштували справжнє свято дитинства з величезними мильними кульками.

Фахівці з Херсонського міського центру зайнятості провели для маленьких гостей дуже корисні заняття, на яких діти змогли виразити у малюнку майбутню омріяну професію. Ким тільки не мріють стати діти! Всі діти були активними та виконували всі запропоновані вправи, кожен бажаючий мав можливість прийняти участь у змаганнях з цікавими назвами: «Таємна скринька», «відгатай професію», виконувати вправи на уважність «Най-най», «Знайди назви професій у вірші» та «Дешифратор».

Наші партнери з альтернативного освітнього проекту "Школа Життя" підготували веселий марафон та цілий ігровий клуб для дітей під назвою «ІгроРай». Провели квести для дітей та дорослих, челенджі, що мають еконапрямок та багато всього іншого.

За великими столами Дитячого центру розвитку дитини "Совенок" відбулися творчі майстер-класи для молодших школярів: поробки з паперу, стрічок, плетіння фенечок на руку та багато всього цікавого.

Відділення Національного олімпійського комітету в Херсонській області створило справжнє Олімпійське містечко свята, що розмістилося на нашій зеленій галявині. Найактивніші гості свята змогли не лише взяти участь у різноманітних забігах та естафетах, а й навіть стати справжніми олімпійськими чемпіонами та отримати чудові призи.

Справжнісінький Гаваї Fest приготували наші активні партнери – педагоги ШНД "Новая Школа". Разом із дітьми були створені тематичні елементи одягу, зачіски, а скільки захвату було у дітей від ваших водяних капітошок та бомбочок з фарбами Холі, за ними вистроїлась велетенська черга.

Цьогоріч на нашій сцені виступали запальні та найдрайвові танцювальні колективи: зразковий хореографічний колектив Школа Танцев Delsarte здивував гостей чудовим фольк-стрітом та "пухнастим танцем". Серед сюрпризів був майстер-клас з брейкдансу — чимало дівчат та хлопців, як виявилось, мають талант повторити ці складні рухи. А Продюсерський центр "Чудеса" підготував не просто концертну програму, а справжнє шоу. Глядачів з першої хвилини вразили шоу-постановки з цікавими назвами: "Веселі друзі" та "Тутти- Фрутти".

З нами були й ті, хто завжди підтримує чистоту на святі, хто особливо переймається тим, щоб сміття було посортовано та утилізовано по всім правилам – наш екопартнер - регіональне представництво ініціативи "Let's do it, Ukraine!". Протягом всього свята учасники представленої локації та основний координатор Юлія Тищенко закликали до чистоти та до відповідального ставлення до чистоти.

Дивовижне дійство проходило на нашій святковій сцені у виконанні інклюзивної театральної студії "Світло в тобі” Інклюзивний простір дитячих мрій "Сонячний світ" з виставою “Звичайна роль — особливий актор”. Актори зіграли настільки правдиво, як можуть тільки ті, хто так вірить в казку! Ці хлопці та дівчата не залишили нікого байдужим та отримали море овацій, адже все, що вони роблять - сповнено добра та світла.

Пізнавальною була локація, де розташувались козачата з іграми народів світу та гончарною майстернею. Це все заворожувало масштабністю, у всьому відчувався дух свободи та турбота про маленьких українців. Козачата пропонували всім охочим не лише познайомитись, а й пограти в новус (морський більярд), еластик, еластик-квадро, джастик, дженгу та побудувати щонайвищу вежу.

Для активних та допитливих гостей була доступна локація команди Національного природного парку "Нижньодніпровський". Тут усі переконалися, що ігри, спрямовані на пізнання природи рідного краю можуть бути цікавими сучасним дітям.

Локація, яку особливо полюбляють дітлахи — наших надійних партнерів-захисників правопорядку Олешківського ВП Новокаховського ВП ГУНП в Херсонській області. Ці мужні хлопці в формі залюбки спілкувалися з малечею, запрошували посидіти та посигналити в справжній поліцейській машині та поміряти шолом.

Завдяки нашому партнеру Стоматологічному центру "Аполлонія" просто на святі були проведені лекції малятам, як слідкувати за зубами з дитинства. Дітям розповіли про правильну методику чищення зубів, особисту гігієну та правила догляду за порожниною рота. А на завершення всі бажаючі отримали втішний приз - смачний пряник у глазурі з зображенням веселого зуба

.

У такому масовому гамірливому вулику було комфортно на цікаво. А все тому, що свято організовували та «підстраховувати» сотні волонтерів.

«Сьогодні на території заміського комплексу «Grand Prix» працює 300 волонтерів, які роблять це свято незабутнім, щоб все пройшло, як-то кажуть , «по маслу». Це активні громадські діячі, представники свідомого бізнесу та звичайні херсонці. Усіх об’єднала одна ціль – зробити свято захисту дітей особливим, легким і запальним. Ми хотіли, і як бачимо, нам вдалося - подарувати щастя дітям», - поділився депутат обласної ради, меценат РИЩУК Євген.

Дійсно, свято захисту дітей стало легким і невимушеним, свіжим та по-новому привабливим.

Особливо вимогливо ми підходили до забезпечення безпеки проведення свята. І так приємно, що з нами завжди дуже уважні, турботливі та неймовірно професійні – співробітники Медичний центр "Taurt-Medical", які дбали про безпеку та здоров’я гостей на святі.

Цього року ми змогли прийняти рекордну кількість гостей свята. І уявіть, якільки емоцій, вражень, побажань, можна було тут зібрати. Наша інтерв'юерка - чарівна Ольга Гмиря - запитала про свято у багатьох.

Дякуємо нашим медіа-партнерам: KHERSON-city - журнал твого міста, Радіо "Рокс", газета "Олешківський вісник", ТРЦ "Fabrika", телеканал "KRATU", "Херсон: Суспільне", "Херсон Плюс".

Особлива подяка - фотографам-волонтерам: Альоні Мартиненко, Наталії Ножевник, Віолетті Вдовиченко, Тетяні Скляренко, Ользі Чорнозуб, Надії Кругліковій!

Дякуємо, що ви всі з нами зробили цей день незабутнім! До зустрічі в наступному році!

1364

Спілка жінок Херсонщини

Акції та заходи

КОМЕНТАРІ