Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Найдобріша акція року, або Як у Херсоні Дерева Миру саджали

Усією командою СЖХ ми встигли полюбити та «прикипіти» душею до Всесвітньої акції «Дерева Миру»/ TREES OF PEACE, яка щовесни проходить в Херсоні за ініціативи Херсонського гідрометеорологічного технікуму ОДЕКУ, Спілки жінок Херсонщини та руху «Let’s Do It, Ukraine».

За традицією, до висадки дерев Спілка залучає херсонських школярів – учнів і вихованців спеціальних закладів. Цьогоріч акція проходила на території Херсонської спеціальної ЗОШ №1 Херсонської міської ради.

22 квітня команда Спілки жінок Херсонщини, викладачі та студенти Херсонського гідрометтехнікуму разом з учнями 4-7 класів Херсонської спеціальної ЗОШ №1, де навчаються діти з особливими освітніми потребами, висадили самшитову алею на пришкільній території, знову привернувши увагу мешканців нашого міста до екологічних проблем і дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища.

«Основна наша мета – привити нашим дітям і молоді любов до природи. А за допомогою активних ігор, таких акцій, як висадка Дерев Миру, майстер-класів, які ми проводимо з дітьми, ми не просто залучаємо дітей і дорослих до важливих ініціатив, але й зближуємо їх один з одним», - поділилась думками Голова Спілки Ірина Ніколаєва.

Цьогоріч Деревами Миру стали древні самшити, південні вічнозелені кущі. Саме з цих рослин дбайливі садівники з часом створюють красиві візерункові партери, бордюри і навіть фігури! Їх заздалегідь придбали спілчанки в спеціальному розпліднику в с. Підстепне Олешківського району. А от подбали про збереження саджанців студенти гідромету, адже з першої запланованої дати висадки (15 квітня) минув цілий тиждень – через складні погодні умови акція була перенесена. Ось така командна робота вийшла!

«Мета ініціативи TREES OF PEACE – посадити дерево з такою доброю енергетикою – за злагоду і за мир, - в інтерв’ю журналістам розказала Світлана Букарєва, викладач Херсонського гідрометеорологічного технікуму ОДЕКУ.

Перед висадкою викладачі та студенти гідрометтехнікуму приготували для особливих учнів веселу екологічну гру-руханку, яка дозволила школярам не лише розім’ятися, але й відчути себе щойно посадженим деревцем, яке дуже прагне турботи та догляду.

Семикласники емоційно ділились враженнями від участі в акції: «Ми будемо доглядати за кущами, поливати!», «А це буде мій кущ, я навіть ім’я йому дам – це буде Макс!», «Цікаво, а як же я зможу доглядати за своїм кущем, коли закінчу школу?»

Ставши частиною Всесвітньої ініціативи, сприяючи озелененню міста та проводячи час з користю для світу, ми висловлюємо свою позицію за МИР і звертаємося до кожного херсонця: «Створюймо планету щасливих людей!»

Фото: Альона Мартиненко

1979

Юлія Майнер

Філолог за освітою та покликанням. Обожнює дітей і все, що з ними пов'язане!

Добрі справи

КОМЕНТАРІ