Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

"Жінка, яка надихає" . Хто вона?

На ІІІ весняній конференці Спілки жінок Херсонщини було запроваджено нагороду "Жінка, яка надихає". Ви вже знаєте, кому спілчанки вручили відзнаки? Знайомимо з нагородженими!

Леокадія Герасименко - об’єднала всі жіночі організації держави у Спілку жінок України. Нині Леокадія Володимирівна не просто очолює Спілку жінок України. Вона – заступниця Голови Правління Товариства «Україна-В’єтнам» та Посол Миру. За активну миротворчу позицію її відзначено орденом Княгині Ольги III ступеня та державною нагородою Республіки В’єтнам – орденом «Дружба». Ця жінка вміщує в собі стільки поваги, турботи та співучасті, що на власному прикладі показала тисячам жінок України, як можна «перезавантажитися» і знайти в своєму житті, а головне – в своєму серці - місце для втілення добра.


Світлана Кандала – навчає незрячих дітей орієнтуватися в просторі, «бачити» своїми відчуттями, дотиками, нюхом. Завдяки їй ці діти можуть пересуватися містом, користуватися транспортом та навіть подорожувати. Завдяки їй Херсонська обласна організація сліпих виграла грант і кілька років тому отримала комп'ютерний клас, де вся техніка адаптована для людей з інвалідністю. Тепер Світлана сама викладає комп'ютерну грамоту сліпим. І будь-хто з них може принести книгу, сканувати і вивести текст на електронний носій, щоб «читати» твір шрифтом Брайєля. А нещодавно вона захопилася ще однією ідеєю: розробляє бізнес-проект маленької трикотажної фабрики, де біля верстатів стоятимуть незрячі.


Надія Кондратюк. З 2009 року ця жінка працює в сфері захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розвиваючи ідею Наставництва. За роки роботи в громадській організації «ОДНА НАДІЯ» вона допомогла адаптувати ідею Наставництва в різних містах України та поза її межами - Литва, Білорусь, Казахстан, Молдова. На сьогоднішній день вона - Президент Громадської спілки «Асоціація наставництва для дітей та молоді», займається реалізацією програм Наставництва під патронатом Уповноваженого Президента України з прав дитини. Зараз підставляє плече Спілці у впровадження програми Корпоративного наставництва.


Лариса Польська - стояла біля витоків створення жіночих об’єднань області. Ще в 1990-х вона ініціювала створення Херсонської обласної організації Всеукраїнського жіночого об’єднання «Дія»; на початку 2000-х і до сьогодні вона очолює Благодійну організацію «Фонд громади міста Херсона «Захист».

А ще вона протягом шести років очолювала Громадську раду при Херсонській обласній державній адміністрації. Вона завжди має активну громадську позицію, завжди там, де цього потребує громада, а найбільше – жінки, діти, хворі та літні люди.


Яна Лебедева - людина-легенда, майстер спорту України з легкої атлетики, срібна призерка чемпіонату світу 2017 року в штовханні ядра, переможниця численних міжнародних змагань зі штовхання ядра та метання списа, стипендіатка Президента України – Яна Лєбєдєва.

Встигає бути радником міського голови, очолювати громадську організацію «Ініціатива та захист прав людей з інвалідністю», бути активною членкинею Всеукраїнської громадської організації «Велід». Її прагнення зробити Херсон доступним та комфортним для людей з особливими потребами заслуговують на велику шану та підтримку!


Тетяна Гладиш – письменниця, журналістка, майстриня з вишивки. Вона багатогранна та відкрита, тонко відчуває дітей, зараз активно співпрацює з дитячим журналом «Зернятко», готуючи для нього оповідання. У своїх журналістських роботах вона порушує надважливу тему інклюзії, за що була відзначена на Всеукраїнському конкурсі художнього репортажу «Самовидавець». А ще Тетяна унікальна своїм баченням прекрасного. І тут, на півдні України, власним прикладом прищеплює любов до української вишиванки.


Захоплива Тетяна Казарян – художниця, майстриня, ведуча та керівниця гуртків ужиткової творчості.

Це вона щодня передає своїм маленьким вихованцям любов до прекрасного, вміння творити руками і серцем. А поряд з тим – втілює приголомшливі благодійні проекти. Акція «За мечту нужно бороться» та «Подаруємо дітям свято світлої Пасхи» показали, настільки сильна віра цієї жінки в добро.

Вона прекрасна і душею, і тілом. Тому не дивно, що 2017 року Тетяна Казарян стала ІІ віце-міс у конкурсі краси «Краса без обмежень», що проходив у місті Краматорськ Донецької області. А в 2018 році вона стала ведучою цього конкурсу.


Ольга Гмиря - журналіст, ведуча, оратор. Її оксамитовий голос лунає наимасштабних святкуваннях, прес-конференції на підтримку соціальної медичної програми «Херсонщина обирає здоров’я» та публічних заходах Спілки. Вона навела неабиякого фурору зі своїми навчаннями ораторської майстерності які сотням херсонських жінок подарували надію особистого зростання та підказали шлях до відчуття себе.


Любов Іващенко та Олена Середенко - активні членкині Спілки, які брали участь в реалізації практично усіх соціальних проектів. Їхня волонтерська робота - безцінна ентузіазмом та сумлінністю.

Харизматична та активна, вірна, пристрасна, завжди усміхнена та позитивна. Усього лишень за півроку зі Спілкою жінок Херсонщини ця дівчина стала «нашою» – нашою Любою, а її фірмова щира посмішка – нашим талісманом і зарядом позитиву на будь-якому заході.

А ще - від самого першого виїзду мобільної бригади лікарів у рамках програми «Херсонщина обирає здоров’я» наша Люба Іващенко є не просто головним менеджером і волонтером проектом, вона ним живе. Саме вона об'їздила кожен населений пункт, який програма "Херсонщина обирає здоров'я" включила в свій маршрут. У неї вистачає мудрості та терпіння вислухати кожного, хто приходить на прийом, вона намагається допомогти, підбадьорити та дати пораду, тим самим даруючи людям упевненість у тому, що все буде гаразд.

Любочко, ти не просто сумлінний менеджер Спілки, ти надійний друг, а це так важливо в нашому житті! Будь завжди такою ж безпосередньою, простою та веселою. Ми тебе любимо такою! І з честю нагороджуємо відзнакою «Волонтер 2018 року».


У 2018 році складно пригадати захід, на якому ця тендітна дівчина не була б волонтером Спілки. Серйозна та доскіплива – вона завжди все перевірить, перепитає, розкладе по поличках і потурбується, щоб усе відбулось так, як задумано. Певно, тому що вона – юрист за освітою та покликанням, випускниця Одеської юридичної академії, заступник начальника одного з відділів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Херсонській області. Що там казати – до волонтерства в СЖХ їй вдалося залучити навіть свого чоловіка! Олена Середенко - волонтер 2018 року!

Фото: Наталія Ножевник, Максим Попко

4158

Спілка жінок Херсонщини

Конференції

КОМЕНТАРІ