Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

«Я святий Миколай» 2018: мрії здійснились!

30 днів – це багато чи мало? Ми скажемо: достатньо! Достатньо для того, щоб більше трьох сотень дітей з трьох обласних херсонських інтернатів написали листи до святого Миколая. Достатньо для того, щоб опрацювати, систематизувати ці листи та розпочати непросту та кропітку роботу з пошуку справжніх чудотворців… Тих, що готові на все, аби виконати дитячу мрію! І ось з 18 грудня казка почала втілюватись – ми вирушили в дорогу! Гайда з нами спогадами емоцій!


Миколай своїх не забуває!

Ми не зраджуємо традиції розпочинати святкування Дня святого Миколая саме з Новокиївської школи-інтернату! Новокиївка давно стала для нас особливим місцем, місцем, у якому спокійно і тепло, місцем, у якому маленькі сороченята з притаманною дітям безпосередністю змусять забути вас про всі печалі та негаразди!

18 грудня ми завітали до Новокиївської спеціальної школи-інтернату – і маленькі та дорослі сороченята (а діток там у цьому році навчається та проживає аж 84 - з 1 по 9 клас) дуже чекали на нашу зустріч – востаннє ми бачилися 9 грудня на виставі «Можливо, це було насправді?» І з того часу емоцій назбиралось чимало – тепер діти показували нам святкову казку та дивували своїми талантами.

Вихованці з Новокиївки були учасниками проекту «Я - святий Миколай» у 2017 році, цьогоріч ми вирішили подарувати їм незвичні подарунки на пам’ять – проведений разом час, творчі майстер-класи та зустріч із цікавими людьми.

- Ви скучили за нами? – спитали ми» - «Таааак! – одноголосно прокричали діти!

Кайф! Немає нічого ціннішого за непідробну дитячу радість! Пам’ятайте про це! До речі, на зустріч у Новокиївці не менше чекали і ми – спілчанки та волонтери, адже саме тут навчається гарний хлопчик Миколка, який підкорив наші серця в минулому році та став обличчям проекту в 2018 році!) Забігаючи наперед, хочу пожалітися – ані з ким Коля не захотів фотографуватися, бо дуже-дуже засоромився… Ех, Коля!

Одразу після завершення вистави, яку приготували нам «сороченята», ми умовно розділилися на дві команди – старших і молодших. Для молодших майстрині творчої студії «Пісочний острів» - чарівниці Валя та Аня приготували майстер-клас зі створення поробок – новорічних сніговичків – гіпсових прикрас на ялинку. З яким захопленням малеча творила! З якою гордістю демонстрували свої роботи! За таку старанність та наполегливість усі отримали подарунки – набори від зубної феї Ірини Дєдової та розмальовки і канцелярію, яку зібрали для новокиївців Анна Морозова та школярі Благодатненської ЗОШ Скадовського району - вони розлетілися, немов гарячі пиріжки!))
Ось так нам вдалося об’єднати серця херсонців із різних куточків нашої області!

І знаєте що найвеселішого було в Новокиївці? Потім молодші діти відверто і в той же час серйозно повідомили: «А Денис сьогодні вночі зубну пасту на смак пробувати!»

Як-то кажуть, без коментарів)))

А старші в цей час залишились сам-на-сам із… полісвумен. Знову забігаючи наперед, поділюсь із вами: після від’їзду з інтернату, до мене підійшов наш оператор Віктор і каже: «Юля, ви так їх налякали поліцією, що вони одразу принишкли!» Як виявилось, сум’яття було недовгим – зрозумівши, що гарні, розумні, статні полісвумен Катерина Ковальчук та Вікторія Бурдейна прийшли зовсім їх не лякати і, не дай Боже, не арештовувати, вони залюбки взяли участь у активностях – взялися розбивати веселі піньяти та вигравати цукерки для своїх команд!

Ось тут окреме дякую хочеться висловити наших волонтерам-поліцейським. Дівчата – з Білозерки, працівники та працівниці тамтешнього відділку поліції зібралися коштами для закупки цукерок, а Катерина та Вікторія ніч не спали, власноруч майструючи піньяти!

Активності пройшли просто супер! Діти залюбки не лише розбивали яскраві пап’є-маше, але й виконували завдання та імпровізовані батли – віджималися, присідали, стрибали!

З Новокиївки ми від’їжджали, сповнені емоцій, заледве стримуючи сльози, коли діти, що визирали з вікон інтернату, махали нам ручками… Ми не чули крізь скло, але читали по губах: «Повертайтеся!»…

Ми повернемось!


Марафон подарунків проекту «Я – святий Миколай» 2018

19 грудня команда проекту відвідала дві школи-інтернати в Старій Збур’ївці – спеціальну та санаторну. Більше 200 діток чекали на наш приїзд, більше 200 разів ми вручили подарунки та почули щасливе «Дякую!»

Наш фотограф Альона Мартиненко, яка весь час знаходилась за кулісами святкового концерту, потім поділилась враженнями: «Один хлопчик, вже з дорослих, скептично відгукувався про подарунки, акуратно складені під ялинкою – типу, що там могли привезти, цукерки, як завжди, від яких уже млосно!...» Найцікавішим було те, що коли ми вручили подарунки, і 15-річний Ваня розкрив свій пакунок, він не тямив себе від радості – омріяні кросівки він отримав! Уже коли ми збиралися після свята до виїзду в санаторну школу-інтернат, Ваня забіг у залу та почав бігати туди-сюди по коридору, випробовуючи кросівки та гальмівні якості та залюбки фотографувався. Він тільки і повторював: «Я про такі і мріяв, я про такі і мріяв…»

Може, ще залишились скептики, яким здається, що це все було дарма??


21 грудня – Сиваська спеціальна школа-інтернат

Майже 200 кілометрів, дві з половиною години подорожі та цілісінький день поганої погоди відділяло нас від цієї зустрічі! І ось - одноголосне "Добрий день!" і сто пар оченят, що з надією чекали на нас увесь цей час!

"Ручки мийте з дороги та проходьте до зали - діти на вас уже чекають..." У цьому привітанні директорки Сиваської школи-інтернату відчувалась не лише строгість керівниці, справжньої хазяйки, але й якась по-домашньому добра турбота...

Діти на нас дійсно чекали, приготували такий концерт і сучасну виставу, що ми навіть і не помітили, як пролетів час. Вручення подарунків ми також зробили особливим - розпочали його з історії подарунка для Кирила - м'яча та шарфика ФК "Шахтар" (читайте нижче), вона настільки всіх вразила, що всі - і діти, і викладачі довго та голосно аплодували!


А потім пішла черга подарунків-м'ячів. Вручаючи хлопцями, ми сміялися, що на кожен день тренувань тепер можна брати новий м'ячик!
Із кожним привіталися, кожному заглянули в очі, обійняли та привітали... Це були неймовірні та незабутні хвилини!!
І знаєте, що нас вразило? Що всі діти, навіть найменші, терпляче чекали, коли буде їхня черга отримувати подарунок, і ніхто не розкривав його, поки всі не отримали!


Приїжджайте до дітей - приїжджайте, щоб обійняти, поговорити, подарувати своє тепло та увагу!


Історія одного подарунка


Цьогоріч у проекті "Я святий Миколай" було зібрано 306 дитячих мрій. Усі вони були різні - хтось був дуже скромним і просив у святого Миколая лише бантики, книжку казок, м’яку іграшку.. Доросліші діти, звісно, бажань своїх не стримували - хітом усіх листів до Миколая стала безпровідна музична колонка...))
Але був у списку один подарунок, який привернув нашу особливу увагу - це мрія 14-річного хлопчика Кирила. Він просив у святого шкіряний м’яч ФК «Шахтар» Донецьк. На мрію відгукнулась молода приємна дівчина
Наталия Денисевич.
Так розпочалась історія цього подарунка...
Наталія дуже хотіла догодити хлопчику, однак була дуже засмучена, коли надіслала нам повідомлення: "...шкіряних м‘ячів "Шахтар" немає. Вже і у клуб зверталась) я придбала не шкіряний м‘яч, але хочу ще взяти для цього хлопчика шарф з автографом одного з гравців (так розумію, що хлопець вболіває за "Шахтар")" Круто, чи не так? Проблема була в одному - шарф міг не встигнути прийти до нашого виїзду.. Ми переживали всією командою за цю посилку, не менше переживала і Наталя. 19 грудня, стомлені після виїздів д Старої Збур’ївки, ми першим ділом забігли не додому, і навіть не на офіс, а на відділення "Нової Пошти", щоб забрати посилку. Дуже символічно, що автограф на шарфі поставив футболіст ФК "Шахтар" родом з Херсонщини - Віктор Коваленко!
Так сталося, що погода 20 грудня трохи зіпсувала наші плани - і до Сиваського ми поїхали 21 грудня, але цей день грів нас думкою, що хлопчик Кирило отримає свій подарунок і буде на сьомому небі від щастя!
Вірте в дива - вони здійснюються!


Новинка проекту – локації партнерів

Є таке в нас правило у Спілці жінок Херсонщини – не повторюватись. Вирішивши в 2018 році знову реалізувати проект «Я – святий Миколай», ми привнесли в нього нову «фішку» - організували локації партнерів. Не вагаючись на нашу пропозицію організувати в своєму офісі викуп подарунків для дітей, відгукнулись Тойота Центр Херсон «Авто-Плаза» та керівництво салону краси Frederic Moreno Херсон.

Дякуємо всім, хто долучився до проекту, викупивши подарунок для дитини на спеціальній локації, а особливо – колективам Тойота Центр Херсон «Авто-Плаза» та салону краси Frederic Moreno Херсон – ми знаємо, що більшість подарунків було викуплено саме вами!


Чи всі мрії були виконані?

Так! Усі діти отримали подарунки! Незважаючи на те, що серед когорти дарувальників проекту знаходились і такі, які мрії обирали, однак наприкінці збору просто переставали виходити на зв’язок. Завдяки вам, таким людям – ми довели і собі, і всім, що для нас неможливого не буває – ми виконали ці бажання!

А завдяки допомозі Благодійного фонду Євгена Рищука – навіть ті, хто опинився на святах неочікувано: так у нас сталось у Старозбур’ївській санаторній школі-інтернаті. Вручивши всі коробки та пакунки, ми побачили, що в залі залишилось двоє діток – хлопчик і дівчинка, які тихенько сиділи на своїх місцях.

Спочатку ми злякались: невже хтось лишився без подарунка? Прочитавши питання в наших очах, працівники інтернату поспішили нас заспокоїти: це не інтернатівці, це просто.. Та просто чи не просто – ми не могли лишити все так, як є!

- Ти хто? Як тебе звати? – підійшла я до симпатичного малого, який лишився сам на лавиці.

- Я Ярік!

- Ярік, ти був чемним цей рік? Віриш у дива?

- Так!!

Що можуть зробити дорослі в таку мить?! Лише подарувати казку! І з нашої «тривожної» валізки ми дістали спеціальний подарунок – інерційний джип хамер і подарували його Яріку! Являєте, скільки радості було в його очах?? Думаю, таке навіть складно уявити!)


Неймовірна команда помічниць і волонтерів проекту

Ми дякуємо особисто кожному, хто відгукнувся на наш проект, кожному, хто став чарівником для дитини з інтернату і виконав дитячу мрію. І особливо ми дякуємо команді помічниць святого Миколая та волонтерів – кожному, хто прокидався щодня о 5 ранку, витримував непросту дорогу – півтори-три години їзди по наших дорогах, і забував про всі негаразди, віддаючи частинку себе та свого серця дітям – розуміючи, що саме цей подарунок є для них найціннішим!

Це Наталія Бринза, Анфіса Павлосюк та її неймовірно відкритий та щирий синочок Матвійко, Олена Яковлева, Тетяна Лебєдєва та наші друзі з центру «Мій Дім» - Євген Серюга, Віталій Топоров, Соловйов Данило, Авдєєв Артур, Чепок Альона, відеооператор Віктор, аніматор Нікіта та SMM-спеціаліст мережі «Кібернетики» Марія, наші фотографи Аліна Мазуренко, Альона Мартиненко, Віолетта Вдовиченко! Ви найкращі! heart


Дякуємо за допомогу та підтримку!

У минулому році в бажанні подарувати справжню передноворічну казку для 200 діток-сиріт і позбавлених батьківського піклування, діток з обмеженими можливостями з Херсона та області нас підтримали Благодійний фонд Євгена Рищука та мережа магазинів Кибернетики.
Цьогоріч ми не без гордості заявляємо, що офіційних партнерів проекту стало більше! Давайте знайомитись!


Благодійний фонд Євгена Рищука – завдяки допомозі Фонду ми не тільки отримали іграшки для хлопчиків – усякі там машинки та пістолети – скарби, на яких ми, дівчиська, зовсім не розуміємося)), але й маємо можливість вчасно дістатися до обраних інтернатних закладів у Каланчацькому, Новотроїцькому та Голопристанському районах!
Мережа магазинів електроніки Кибернетики. Є такі друзі, у підтримці та допомозі яких впевнений завжди. Повіривши в нашу ідею минулого року, Кибернетики підтримали СЖХ і в 2018-му! Ви знаєте, що 1% з кожної покупки в мережі магазинів буде направлений на придбання подарунків дітям-сиротам? Ось так просто можна було долучитися до проекту в Херсоні та Новій Каховці! А ще – запальним танцям із позитивним Кібернетиком бути! https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/t57/1/16/1f609.png ;)


Тойота Центр Херсон – з тих друзів, до кого не потрібно звертатися двічі! Розмістити локацію? – Без вагань! Допомогти з перевезенням і зберіганням подарунків? – «Звертайтеся, завжди будемо раді допомогти!» До речі, локація на Тойота Центр Херсон "Авто-Плаза" - була першою встановленою в цьому році, але, тим не менш, дуже популярною!


Салон краси Frederic Moreno, Херсон – не пасе задніх! Локація, що подарувала здійснення мрій більш як 10 діткам!
Магазин Заир Терруар Херсон - місце, де не просто можна потішити себе придбанням улюбленого напою, але й виконати дитячу мрію, прочитавши ТОЙ САМИЙ лист дитини до святого Миколая!
Контактный зоопарк "Страна ЕНОТиЯ", ТРЦ "Fabrika", цінуємо вас за розуміння, соціальну відповідальність та готовність завжди прийняти підопічних СЖХ!
Компанія UKRAVIT, дякуємо за підтримку!
Фабрика оригинальных подарков Дизайн-Скадовск - дякуємо за організацію збору подарунків у місті Скадовськ! За оригінальні подарунки для дітей - такі собі мотиваційні чашки з неповторним фірмовим дизайном СЖХ "Мрії здійснюються!"
Потужна інформаційна підтримка – радіо Radio ROKS Херсон, журнал KHERSONcity - журнал твого міста, Трк Скифия ! Слідкуйте за анонсами в ефірі! Напередодні Нового року поділимось підсумками проекту!

Фото: Аліна Мазуренко, Альона Мартиненко

1741

Юлія Майнер

Філолог за освітою та покликанням. Обожнює дітей і все, що з ними пов'язане!

Акції та заходи

КОМЕНТАРІ