Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Будівництво храму в Улянівці йде повним ходом!

Проект Храму Святого апостола Андрія Первозванного

Храм Святого апостола Андрія Первозванного, що в с.Улянівка Скадовського району, будується безупинно. Очікується, що над священною спорудою заблищать бані вже до новорічних свят. Про це повідомила у інтерв’ю для Спілки жінок Херсонщини голова Улянівської сільської ради Надія Твердохліб.

За словами посадовиці, роботи не зупиняються ні на день:

«Щодня працюють будівельники. У вихідні я не бачу, а от у будні, йдучи на роботу, спостерігаю, як «виростає» ця будівля. Вже закладено фундамент, будуються стіни та перестінки. Постійно вносяться якісь корективи. Нещодавно вела розмову з настоятелем храму. Він розповів, що у нас є майстри, які будуть виготовляти бані для храму. За планом, їх встановлять до Нового року», - повідомила Н.Твердохліб.

Голова громади зауважила, що односельці пройнялися ідеєю мати власний храм. Тож на часі – об’єднання зусиль громади задля однієї мети:

«Ми безмежно вдячні Благодійному фонду Євгена Рищука за реалізацію цього соціально важливого будівництва, Спілці жінок Херсонщини та фермерському господарству «Соценко» за постійну підтримку. Тепер слово за громадою. Будемо збиратися разом, щоб об’єднати зусилля та завершити будівництво храму. Адже це велика справа. Можна сказати, справа на віки!» - підкреслила вона.

Нагадаємо, на святі українського колориту та традицій «Івана Купала» 2017, організованого Спілкою жінок Херсонщини та Благодійним фондом Євгена Рищука в кінно-спортивному клубі «Grand Prix», було обрано благодійну мету - збір благодійних коштів для будівництва православного храму в с. Улянівка Скадовського району. Тоді за допомогою і генерального партнера свята - ресторану "Пан Атаман", і всіх небайдужих херсонців та гостей фестивалю було зібрано 98 тисяч 176 гривень на початок будівництва церкви.

Протягом року тривали паперові питання, і вже в липні 2018 року Надія Твердохліб радо повідомила на своїй сторінці в Facebook, що завдяки злагодженій роботі та порозумінню в депутатському корпусі сільради та на районному рівні всі дозвільні документи готові. Тож розпочалися будівельні роботи.

Віримо, що зовсім скоро цей єдиний у Скадовському районі храм Української Православної Церкви Київського Патріархату благословить усіх своїми срібними дзвонами! З Богом!

Фото: з архіву Улянівської громади

1920

Спілка жінок Херсонщини

Добрі справи

КОМЕНТАРІ