Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Відродження «Лебединки» - крізь терни: відверті відповіді ініціаторів проекту

28 вересня 2018 року в театр-кафе Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша активісти та натхненники відродження окраси серця Херсону, Лебединого озера, розповіли про позитивні зрушення в реалізації проекту відродження цієї знакової громадської локації.

Прес-конференція за участі ініціатора відродження «Лебединки», депутата міської ради Валерія Боржкова, його колег по депутатському корпусу Олени Мазур та Вячеслава Яременка, депутата облради Олександра Книги, архітектора Юрія Тупічкіна та переможця конкурсу громадських локацій – Артура Айметова.

Розпочинаючи спілкування з журналістами, Валерій Боржков зауважив, що питання відновлення Лебединого озера стикається з низкою перепон: недовірою, політичним підтекстом, та, навіть банальною бюрократією:

«Ми провели величезну роботу. Однак бюрократичні процеси затягують реалізацію проекту. Так День міста пройшов, а в нас ще не всі документи підготовлено. Крім того, ми потребуємо більшої уваги громадськості та ЗМІ. Якщо всі ми будемо говорити, що місту це потрібно – буде результат», - зауважив В.Боржков.

За його словами, ініціативна група відродження «Лебединки» зараз вивчає кращий вітчизняний досвід в реалізації подібних проектів. Наприклад, міст Львова і Вінниці, де локації успішно будують.

«Так вийшло, що питання довго розглядалося в політичній площині. Поки люди милувалися бордами, в міській раді йшла серйозна боротьба. Особливо, коли стало зрозуміло, що питання зрушило з мертвої точки», - підкреслила депутат міської ради Олена Мазур.

Депутатка запевнила, що проект «Лебединки», хоч і затягується, та буде реалізовано за цієї депутатської каденції.

«Чашу Лебединки взято на баланс комунального підприємства, вона вже не безгосподарна. В грудні ми матимемо проектно-кошторисну документацію, тож справа йде, хоч і повільно», - розповіла О.Мазур.

Також Олена Мазур спростувала чутки, що кошти, передбачені бюджетом на ці заходи, витрачаються неналежним чином:

«Кошти знаходяться на рахунках в повному обсязі, вони не витрачалися ні на що інше. Я, як депутат міської ради, зробила відповідний запит в бюджетну комісію міськради і маю про це офіційну відповідь», - О.Мазур продемонструвала підтверджуючий документ.

Також учасники прес-конференції запевнили, що амбітний план відродження «Лебединки» став не просто справою честі, а поштовхом до реалізації подібних. Так молодий талановитий дизайнер Артур Айметов продемонстрував власний проект реконструкції міської набережної. Тож справа триває!

Нагадаємо, Управління капітального будівництва Херсонської міської ради заключило договір на розробку проектно-кошторисної документації реконструкції Лебединого озера. Вартість проекту – понад 712 тис.грн.

738

Спілка жінок Херсонщини

Партнери

КОМЕНТАРІ