Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Такий він – незабутній і драйвовий – День захисту дітей від СЖХ!

Вже традиційно День захисту дітей із Спілкою жінок Херсонщини проходить по-особливому феєрично та піднесено. На стільки потужну хвилю дитячого сміху, невпинної радості та щирого дивування другий рік поспіль гостинно витримує кінноспортивний комплекс Grand Prix, який люб’язно відкрив двері для дітей із усіх районів Херсонщини.

Тільки уявити: понад 3000 дітей із близько 60 навчальних та виховних закладів регіону, організованих груп від Служби в справах дітей ХОДА, Херсонського обласного центру соцслужб у справах сім’ї, молоді та дітей, зібралися 1 червня 2018 року в одному місці, щоб разом розділити радість дитячого свята, та, що немало важливо, вчергове ознайомитися з правами дітей.

«Драйвуйте, відпочивайте, насолоджуйтесь цим днем!» - звернулася до присутніх голова СЖХ Ірина Ніколаєва.

«Ми всі родом із дитинства. І іноді так шкода, що та пора вже не повернеться», - підкреслив засновник благодійного фонду Євген Рищук.

А тим часом локації на території закладу закипіли: спортивні ігри та естафети, творчі майстер-класи, фітнес-уроки, вправи з творчого розвитку, аквагрим та багато іншого. Усе, чим сучасні діти могли б цікавитися, - було у них перед очима.

«Я страшено люблю бокс. Дуже хочу боксувати, як ті, старші діти», - заздрісно кивнув в бік спортивної локації Андрійко із Центру соціально-психологічної реабілітації дітей зі Степанівки.

«Мені здається, для дівчинки фігура – це головне. Ну не зовсім,.. але головне. Тому я весь час на гімнастиці. Навчуся тут і буду дома перед телевізором продовжувати. Я тут з братом, але він більше любить футбол», - розповіла Аня з Херсона.

Особливо гамірно було на одній із віддалених локацій. Виявляється, діти там вправно вчилися грати на барабанах джанга. Вони задавали ритм один одному, вигадували мелодію і все коло новоспечених музиків, підтримуючи соліста, додавало цій мелодії неймовірного звучання.

«Що головне в музиці? Пауза! Саме пауза створює ритм і дає можливість відчути музику. Тому слухайте своє серце, тримайте пружно ручки і все у вас отримається! А ще ви знали, що у барабанщиків дуже сильні руки? Так от навчитеся грати і станете сильними!», - підбадьорювала керівниця локації, практикуючий психолог, гештальд-терапевт Ганна Колісниченко.

Трохи далі за великим столом вправні дитячі ручки робили наліпки та магніти на холодильник.

«Я вперше сам зробив такий магніт. Дома на холодильник почеплю. Буде згадка! - розповів Артем зі Скадовського району.

«Я вже тут був минулого року і для мене, якщо чесно, тут нічого нового, - розказує Максим з Херсона. - Але я знайшов нових друзів. І це прикольно! Цікаво, чи наступного року ми тут зустрінемося?».

Серед юрби гамірних дітей особливої уваги заслугував хлопчина з яскраво рудим волоссям. На запитання: хто ти? Відповів:

«Взагалі-то я аніматор Юстимчик, а звати мене Коля. Я тут буду сам собою, ну Юстимчиком, – розповідатиму дітям про їхні права. Адже це свято не просто відпочинку, а прав дітей!»

І дійсно, зовсім скоро з урочистої сцени, разом з партнерами заходу з Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, цей Юстимчик допомагав дітлахам засвоїти свої права: на життя, щастя, здоров’я, освіту та, навіть, на право їсти морозиво!

А морозива цього року було досхочу: і дорослі, і малі, усі згадали холодний солодкий смак щасливого дитинства у вафельному підсмаженому стаканчику. Все – завдяки нашим партнерам ТМ «Рудь» ("Житомирський маслозавод") та «Лімо» («Львівський холодокомбінат»).

Зробити Україну чистою разом закликала на локації «Let’s Do it, Ukraine» Юлія Тищенко. Як сортувати сміття; напої з яких пляшечок краще не пити, а які можна використовувати повторно; чому в усіх кав’ярнях Херсона треба замінити паперові скляночки – на усі ці запитання можна було знайти відповідь. Особливо приємно, що тема так зацікавила дорослих гостей свята, що на локацію одразу почали надходити пропозиції по подальшому співробітництву.

Локації біля води вабили своїм затишком та колоритом. Дітлахи, вмостившись на подушечки і одягнувши рольові атрибути, демонстрували «зівакам» нові методи альтернативного навчання, які впроваджує освітній проект «Школа життя».

«Ми вдячні Спілці жінок Херсонщини за можливість розкрити себе на святі. Наші організації схожі своїм потенціалом: і СЖХ, і ми – це активні, творчі матусі. Які, по-суті, у сучасному світі і є двигунами прогресу», - відзначила Олена Кухарчук, одна із засновників Школи Життя.

«Дуже приємно тут побачити своїх колег з «Крок за кроком» та дітей з підшефних закладів. Усі в піднесеному настрої. Тут особлива атмосфера, і це найбільше лягає до душі», - поділилася Інесса Самброс, яка відвідала свято зі своїм сином.

Довгоочікуваний концерт Світлани Тарабарової діти та дорослі зустріли неймовірними оваціями. Зірка, яка вже стала «своєю» для більшості учасників дійства, завітала на свято зі своїми рідними і близькими. Вона постійно запалювала невеличкими історіями зі свого життя, спілкувалася з публікою і, звичайно, гарно співала. На стільки, що встояти практично було неможливо – танцювали всі!

Саме під час виконання її нового хіта «Маніфест» понад 1000 дітей та дорослих взяли участь у танцювальному флешмобі.

І на останок. Яке ж дитяче свято без подарунків? Кожна дитина, яка відвідала свято захисту дітей із СЖХ, отримала пам’ятні сюрпризи на згадку. Повертаючись до своїх автобусів, дітлахи отримували від волонтерів пакуночки, щоб всю дорогу додому розглядати їх та мріяти про зустріч наступного року. І вона – обов’язково буде!

Спілка жінок Херсонщини вдячна усім партнерам заходу, які зробили свято дітей незабутнім. Особлива подяка висловлюється генеральному партнеру – Фонду Євгена Рищука та його засновнику меценату Євгену Рищуку, без підтримки яких було б складно організувати та провести свято в таких грандіозних масштабах.

Особливу увагу приділили Дню захисту дітей із Спілкою жінок Херсонщини і у державних структурах: дякуємо за підтримку та допомогу в організації Головному управлінню юстиції в Херсонській області, Херсонському обласному центрі соціальних служб для сімей, дітей і молоді, Службі у справах дітей Херсонської обласної державної адміністрації, Олешківському РС ГУ ДСНС України в Херсонській області, Олешківській районній раді та Олешківській районній державній адміністрації.

MAIN партнерами свята стали: «Перша дитяча академія», Toyota Центр Херсон «Авто-Плаза», магазин сучасної електроніки «Кібернетики».

Створювали атмосферу свята арт-студія «Пісочний острів», «НОВА ШКОЛА», альтернативний освітній проект «Школа жизни», агентство свят «ASSORTI», «Dunapack Ukraina», національний природний парк «Нижньодніпровський», херсонське представництво «Let’s Do it,Ukraine», колектив «ВІВАТ» Херсонського таврійського ліцею мистецтв, художній колектив «Оригінал», дитяча команда студії гумору «Хом’яки», студія стилю «FBI», студія танцю «PRIDE», фітнес клуб «Lemon», Студія естетики тіла, навчальний центр «ФУРОР», туристичний клуб «Максимус Херсон», турангел Вікторія Самай» та майстри з аквагриму Анна Ігнатенко та Кароліна Контюшова.

«Смачними» партнерами свята стали ТМ «Рудь» ("Житомирський маслозавод» та «Лімо» («Львівський холодокомбінат») – які надали безкоштовно для гостей свята майже 4000 порцій морозива! Кухарі ресторану «Вилка» та Південна асоціація шеф-кухарів України приготували 3000 порцій каші, салатику та компоту для дітей. Ресторан «Zeppelin» пригощав зіркову гостю Світлану Тарабарову.

Звукове супроводження заходу здійснювали фахівці з творчої майстерні «СЛОН», а на варті здоров’я відпочиваючих стояли медики із «Taurt Medical».

А спалахи фотокамер наших партнерів-фотографів (Аліна Мазуренко, Наталія Тіманова, Альона Мартиненко, Марина Буряк, Ольга Чорнозуб, Віолета Вдовиченко та Наталія Ножевник) збережуть у світлинах згадку про це свято на увесь наступний рік!

Особлива вдячність вам – волонтери СЖХ – вас було понад 120 чоловік! Ваші великі серця, любов до дітей та віра у нашу спільну благочинну справу надихає нас працювати ще більше. Разом – ми сила!

Фото: Наталія Ножевник

1918

Спілка жінок Херсонщини

Акції та заходи

КОМЕНТАРІ