Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Збережемо клімат нашого міста!

«Збережемо клімат нашого міста!» – це не просто заклик до підростаючого покоління херсонців, це цікавий і пізнавальний квест-гра, який вже вдруге організувала громадська організація «Клімат. Молодь. Освіта» серед команд загальноосвітніх закладів міста за підтримки Херсонського гідрометеорологічного технікуму, Спілки жінок Херсонщини та дружніх спонсорських організацій. Цьогоріч серед учасників – учні херсонських ЗОШ № 5,17, 38, 54, НВК №48 та ХГМТ ОДЕКУ.


Журі. Суворе, але справедливе
У журі - усміхнені, добрі, і в той же час строгі та справедливі - Голова ГО "Клімат. Молодь. Освіта" Наталія Волошенко, Директор Херсонського обласного центру з гідрометеорології Юрій Кіріяк, директор Херсонського планетарію ім. Ю.Гагаріна Ольга Храмцова, Голова Спілки жінок Херсонщини Ірина Ніколаєва, керуюча контактного зоопарку «Страна ЕНОТиЯ» Катерина Бережна.

Однак бути суддею – справа не з легких. Особливо в такому квесті. Адже переможця потрібно було визначити і за кількістю балів, набраних на спеціальних станціях-зупинках, і виставивши оцінки за музичні конкурси – і від учасників змагань, і від груп підтримки. Взяти участь у змаганні та отримати подарунок від спонсорів могли і глядачі, продемонструвавши всім свій співочий або декламаторський талант.

Перед самим оголошенням результатів відбулась і «хвилинка сорому» – члени журі оголосили, що з трьох команд будуть зняті конкурсні бали за екологічне порушення – біг газонами скверу. Як наголосив Юрій Кіріяк, «Не можна водночас і робити добру справу, і завдавати шкоди природі».

Усі учасники та глядачі покарання визнали цілком справедливим.


Квест-гра

Кожна команда, яка цьогоріч вирішила ще й виділитися не просто назвою, а й кольором – Жовті, Червоні, Сині, Зелені, Помаранчеві, Чорні – на старті отримала конверт, у якому був представлений маршрут квесту.

Певно, з нагоди Дня авіації та космонавтики, який щороку відзначається в Україні саме 12 квітня, організатори до вже традиційних п’яти зупинок-станцій: метеорологічної, гідрологічної, агрометеорологічної, авіаційно-метеорологічної та екологічного посту додали ще й Планетарій (умовний).

Учасники квесту мали якнайшвидше дістатися до станцій та виконати завдання, які перед ними поставали. Хлопці та дівчата малювали умовну сонячну систему, визначали «рейтинг» найбільших водойм Херсонщини, давали правильну назву та визначали призначення спеціальних метеорологічних приладів…

Але діти – завжди діти. Поки я намагалася зафіксувати найцікавіші моменти на камеру, повз мене не раз пробігала запихана команда учасників: «Куди біжимо?» - «Ай, все одно, головне – бігти!»

Не впізнаєте себе в шкільні роки?)


Нагородження і переможці

Ясна річ, найхвилюючий та найважливіший момент будь-якого конкурсного змагання – оголошення переможців і їхнє нагородження! Перемогу в квесті-грі «Збережемо клімат нашого міста!» 2018 виборола команда Червоних - студентів І-ІІ курсу Херсонського гідрометеорологічного технікуму. Вітаємо!

А загалом усі учасники вдало пройшли свої маршрути і показали гарні знання та навички у галузі наук про Землю.І жодна з команд не залишилася без подарунка від спонсорів заходу. Для учасників квесту вони приготували і квитки до Херсонського планетарію, і до Контактного зоопарку, і картини, і набори канцелярських товарів.

Найактивніші вболівальники, декламатори та співаки також отримали призи – солодкі та пам’ятні!


Хочемо подякувати команді організаторів, командам учасників і вболівальників за прекрасну ініціативу та екологічне виховання підростаючого покоління херсонців. Адже кожен девіз, виголошений командами на початку заходу, був глибоким і обдуманим, а головне – йшов від серця:

«Як живеш сам – таким повітрям і дихаєш, таку воду і п’єш»,

«Ми хочемо пишатися вулицями рідного міста!»,

«Збережемо для майбутніх поколінь чистий Херсон!»


Подяка всім небайдужим!

Організатори квесту висловлюють подяку всім партнерам і спонсорам, які долучились до проведення заходу:
Кіріяку Юрію Петровичу, начальнику Херсонського центру з гідрометеорології
Ніколаєвій Ірині Василівні, голові Спілки жінок Херсонщини

Бережній Катерині Геннадіївні, керуючій Контактного зоопарку "Страна ЕНОТиЯ"
Храмцовій Ользі Юріївні, директору Херсонського планетарію ім.Ю.Гагаріна

Зорі Ірині Анатоліївні, голові громадської організації "Берегиня"
Сліпіч Юлії Володимирівні, директору Дитячої художньої школи Херсонської міськради
Магазину канцелярії "Днепр-стиль"
Кіріяк Світлані Григорівні, директору Херсонського гідрометеорологічного технікуму.

Фото: з архіву організаторів і партнерів заходу

1105

Юлія Майнер

Філолог за освітою та покликанням. Обожнює дітей і все, що з ними пов'язане!

Акції та заходи

КОМЕНТАРІ