Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Візьміть ліхтарик! Ставайте поруч!

М’яке приглушене світло, легка джазова музика, неймовірної краси композиції квітів-гігантів, дами у вечірніх сукнях… 15 березня ресторан Mozart приймав гостей одного з найвишуканіших заходів нашого міста – Весняної звітної конференції Спілки жінок Херсонщини.

Весняна звітна конференція Спілки жінок Херсонщини вже вдруге об’єднує бізнес-леді нашого регіону – жінок-меценатів, жінок, які не залишаються осторонь того, що відбувається в нашій країні, у нашому місті, жінок, які завжди готові прийти на допомогу, надати підтримку й своєю життєвою позицією кожен день доводять, що вони здатні втілити в життя найнеймовірніші задуми, добрі справи і проекти – разом із СЖХ.

Усміхнені, схвильовані, неймовірно красиві та сяючі – запрошені дами залюбки робили фото на пам’ять про цей вечір у спеціальних фотозонах. Це молода талановита майстриня Ірина Каюмова – засновниця студії декору квітів-гігантів «Klumba» створила для гостей заходу неповторну атмосферу справжньої фантасмагорії, адже кожна леді змогла себе відчути маленькою Дюймовочкою в пелюстках гігантських троянд і казкових бутонів…

Спалахи фотокамери – і в об’єктиві Наталії Ножевник назавжди збережені неповторні миті…

Особливої вишуканої та по-справжньому весняної атмосфери додавало заходу флористичне оформлення від студії бізнес-флористики Strelitzia-flowers - над кожним букетом старанно працювала флорист Наталія Саричева та її мама Ольга Репіна. Відчувалось, що кожну композицію та кожну троянду, які того вечора вручали особливим у житті Спілки жінкам, вони підбирали, компонували з любов’ю та турботою.

Для гостей того вечора звучала надихаюча джазова музика у виконанні дуету «Double two» Дарії Архипкіної та Миколая Соломенного.

Перша частина конференції була присвячена результатам діяльності Спілки жінок Херсонщини за 2017 рік – представляючи все те, що вдалося зробити – а це більше 80 акцій, заходів, проектів, два масштабних фестивалі та соціальний проект «Я – святий Миколай», який наприкінці 2017 року об’єднав сотні херсонців і активних користувачів мережі Facebook – Голова Спілки Ірина Ніколаєва щиро зізналася присутнім:

«Мені не віриться, що ми стільки всього зробили! Але ж це все завдяки вашій допомозі та підтримці, - звернулась вона до присутніх. – Завдяки тому, що ми все робимо разом. Коли відомі дами знімають підбори, вдягають кросівки, джинси та футболки і стають волонтерами на дитячому святі, коли діти з творчих колективів не просто виступають, а навчають усьому, що вміють, діток із інтернатів, коли всі ми – принцеси та королеви – знімаємо свої корони та стаємо ближчими до тих, кому так необхідна турбота, увага та любов – ось тоді починається справжня синергія - магія СЖХ! Ось тоді ми з гордістю кажемо: Ми – команда, яка дарує щастя!»

Однак діяльність СЖХ – це не лише святкові заходи, розважальні акції та фестивалі. Особлива частина вечора була присвячена новому важливому та глибинному проекту Спілки - програмі соціального наставництва «Крок за кроком», що впроваджується на базі двох інтернатних закладів області – дитячого будинку «Радість» і Новокиївської спеціальної школи-інтернату. Перед гостями виступила і Марина Калина – ідейна натхненниця проекту, і була представлена вся команда психологів, які щотижня здійснюють виїзди до дітей у закладах і займаються з ними в рамках програми, і директори інтернатних закладів – Юлія Єгорівна Блищик, директор дитячого будинку «Радість», та Лілія Семенівна Оржаховська – директор Новокиївської спеціальної школи-інтернату.

Від щирих розповідей, справжніх історій та зізнань у багатьох на очах накочувалися сльози… Навіть наш неповторний стриманий та елегантний ведучий Андрій Яременко зізнавався, що йому було важно стримувати емоції!

Але, забігаючи наперед, я зізнаюся, що чи не найбільше зраділа, коли наступного дня Юлія Єгорівна написала мені повідомлення: «Ви знаєте, багато дам підходили до мене після конференції та питали, коли можна приїхати до наших діток.. Дякую вам за це!»

Програма, методи її впровадження та той ентузіазм і завзяття, з яким громадські активістки та психологи взялися до виконання поставлених завдань – допомоги, наставництва, психосоціальної реабілітації та підтримки дітей з інтернатів викликали неабиякий інтерес і в офісі Уповноваженого Президента України з прав дитини – на конференцію до СЖХ завітала помічниця пана Миколи Кулеби Надія Кондратюк і віце-президент, директор міжнародної організації KIDSAVE у Східній Європі Тетяна Стаффорд. Цей візит став не просто візитом ввічливості, і вже після презентації діяльності громадської організації виріс у важливі домовленості співпраці та розвитку такого стратегічного напряму діяльності херсонських активісток. Далі – буде…

Того вечора організатори приготували для запрошених дам чимало інтриг і сюрпризів. Так, вишукане жіноче товариство мало унікальну можливість не лише побачити презентацію проекту реконструкції Лебединого озера в Херсоні та почути інформацію щодо вже виконаних і запланованих етапів його реалізації з перших вуст – перед дамами виступив ініціатор конкурсу проектів на кращу концептуальну ідею реконструкції громадських локацій Херсона Валерій Боржков і автор проекту-переможця – молодий дизайнер, архітектор Артур Айметов.

Усі бажаючі змогли оцінити красу майбутнього, побувавши у відреставрованій Лебединці завдяки VR окулярам і 3D-візуалізації. За час конференції майже 100 учасниць залишили свій підпис під петицією на підтримку реалізації проекту відновлення одного з найупізнаваніших символів Херсона…

А ще кожна учасниця конференції отримала можливість не лише отримати примірник книги казкарки Лани Ясинські з автографом авторки, поспілкуватися з нею та зробити фото на пам’ять, але й зробити свій внесок у реалізацію соціального проекту наставництва для дітей з інтернатів. Таким чином було зібрано 2 900 гривень – сума, наче, й невелика, але це велика можливість – можливість двічі замовити транспорт для відвідування наших підопічних – у дитячому будинку та школі-інтернаті.

Другу частину заходу відкрило PRIDE-шоу. У 2017 році з участі в масштабному святкуванні Дня захисту дітей почалася дружба Спілки жінок Херсонщини та студії танців PRIDE – і сьогодні дві великі «родини» пишаються своїм партнерством! Ба навіть більше – запланували великий спільний Charity Talent Fest!

Саме тому, які ж проекти запланувала в 2018 році активна та діяльна Спілка жінок Херсонщини, і була присвячена друга частина заходу. Екологічна акція «Я люблю Херсон! Я дарую місту дерева!», просвітницькі кампанії для школярів, співучасть у проекті відновлення Лебединки, відеоконкурси, проекти з серії «Я пишаюся, що я українець», медичні проекти для жінок і дітей і, звісно, День захисту дітей із СЖХ, проект «Я – святий Миколай!» та улюблене сімейне свято «Івана Купала» – Спілка жінок Херсонщини ні на мить не збирається збавляти оберти діяльності, у той же час заглиблюючись у розширення та вдосконалення програми наставництва «Крок за кроком», яку має на меті представити на загальнонаціональному рівні.

«Ми – жінки, у руках яких маленький ліхтарик, яким ми освічуємо дорогу в темному лісі… Дорогі друзі, візьміть у руки ліхтарик, ставайте поряд – і ми зробимо світлим усе навкруг!» – саме цією емоційною та глибокою метафорою закінчила конференцію Голова СЖХ Ірина Ніколаєва.

У фіналі - наша команда на сцені... Ми з усіх сил трималися, щоб не заплакати, а всі в залі втирали сльози і аплодували.. Стоячи…

І знаєте, в нас усе вийде!!!

Особливі слова подяки хочеться висловити партнерам нашої Весняної конференції:


ресторану Mozart, студії бізнес-флористики «Strelitzia-flowers», освітньому центру Ірини Петренко «Ідеальна краса», студії краси Олени Остапюк, письменниці Лані Ясинські, студії танців PRIDE, стильному партнеру вечора – OMG, першому і єдиному концепту в Херсоні, де здійснюються мрії, Ірині Каюмовій, засновниці студії декору квітів-гігантів Klumba, фотографу Наталії Ножевник, вишуканому партнеру вечора - компанії «Алкоресурс», талановитому творчому дуету "Double two" – Дарії Архипкіній та Миколаю Соломенному, івент-агенції ANIMATOR та особисто Андрію Яременку, креативній майстерні «СЛОН»

А також нашій неймовірній і неповторній команді помічниць: Анастасії Сотник, Тетяні Бондаренко, Анастасії Соценко, Вероніці Суботі, Ірині Ясинській!

Фото: Наталія Ножевник

2264

Юлія Майнер

Філолог за освітою та покликанням. Обожнює дітей і все, що з ними пов'язане!

Конференції

КОМЕНТАРІ