Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

СЖХ: погляд у майбутнє!

Сьогодні у нас визначна подія! Правління СЖХ одноголосно затвердило Стратегічний план ГО «Спілка жінок Херсонщини» на 2018-2022 роки. Як ми прийшли до цього основоположного документу та що він собою являє – читайте далі…


Навіщо СЖХ стратегічне планування?

Які перспективи розвитку СЖХ? Чим житимуть спілчанки наступні 4 роки? Ці непрості питання постали перед командою одразу, щойно зайшла мова про важливість стратегічного планування в команді. Адже до цього дня, завдяки наполегливості та багатогранності своїх членкинь, Спілка намагалася охопити все: фестивалі, благодійні заходи, громадські акції, експрес-навчання. І хоча бути на вістрі та все встигати стало своєрідною коронкою СЖХ, та заданий шалений темп потребував обумовленої форми.

Безумовно, розробка стратегічного плану громадської організації не тільки б допомогла скоординувати та структурувати діяльність СЖХ, а й розкрити потенціал діяльності команди на наступні роки.

На першій зустрічі з цього непростого питання, яка відбулася 26 лютого, кожен висловив власне бачення щодо розробки цього фундаментального документу.


«Я хочу бачити дороговказ. Ту зірочку, яка буде вести мене в роботі!», – зазначила одна із найперших активісток СЖХ Юлія Тищенко.


«Для мене Стратегічний план повинен стати настільною книгою, що відповість на всі мої питання: від чим займається СЖХ до як реалізує поставлені завдання. Сподіваюся, це буде мій робочий путівник», – зізналась новачок команди Анастасія Сотник.


«Ми маємо в роботі зосередитися на головному. Акумулювати увесь свій потенціал, щоб нарешті не розпорошуватися, а глибоко підходити до кожного напрямку своєї діяльності. Я хочу бачити конкретний результат і перспективу. Якщо ми ламаємо стереотипи, ми маємо змінювати свідомість!», – резюмувала голова СЖХ Ірина Ніколаєва.

Тож розробка Стратегічного плану СЖХ розпочалася!


Як створювали та що собою являє

Стратегічний план СЖХ

На запрошення команди СЖХ кваліфікований експертний супровід з підготовки та доопрацювання Стратегічного плану надавали партнери організації з організаційного розвитку, експертки-тренерки з ГО «Нова генерація» Оксана Глєбушкіна та Ольга Жукова.

Протягом двох продуктивних тренінгів, організованих 26 лютого та 2 березня цього року, команді СЖХ вдалося не тільки відтворити основоположні моменти становлення організації, обґрунтувати власну місію, а й зробити оцінку внутрішньої структури та окреслити перспективи розвитку з усіх напрямків діяльності кожного члена команди!

При цьому, згідно зі Стратегічним планом ГО «Спілка жінок Херсонщини» на 2018-2022 роки, СЖХ ставить собі за мету об'єднати зусилля жінок та узгодити їхні дії для розбудови в Україні відкритого громадянського суспільства, розвитку демократичної правової та соціально орієнтованої держави. Крім того, організація буде підтримувати ініціативи, спрямовані на підвищення ролі та статусу жінок у всіх сферах життєдіяльності суспільства на принципах ґендерної рівності й ґендерної демократії, а також сприяти дотриманню фундаментальних прав і законних інтересів дітей, у тому числі позбавлених батьківського піклування, які необхідні для їх цілісного розвитку.

У документі визначено й стратегічні напрямки діяльності: самореалізація жінок, дітей і молоді, захист прав дитини та формування української ідентичності на Півдні України.

Усі ці непрості завдання СЖХ реалізуватиме завдяки низці коротко- та довгострокових цілей, передбачених стратегічним планом. І хоча, здавалося б, такі амбітні цілі потребують неабияких зусиль не тільки активістів команди СЖХ, а й усієї громади Херсонщини, з огляду на місію спілчанок «реалізувати власний потенціал, об’єднувати громади та створювати щасливу Україну…», сумнівів не виникає – все їм вдасться!

Тож успіхів СЖХ! І нехай ваш слоган «Ми даруємо щастя!» стане пророчим!

З повним текстом Стратегічного плану ГО "Спілка жінок Херсонщини" на 2018-2022 роки можна ознайомитись тут.

Фото: Лара Грек,

оперативна зйомка

995

Олена Ботвінцева

Конференції

КОМЕНТАРІ