Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Почути голос мами!

"Бережіть здоров'я - це найбільша цінність!" - кажуть старші... А для матері здоров'я її дитини - це взагалі головний скарб!

Одним із природних дарів, властивістю, завдяки якій ми сприймаємо інформацію повно та різногранно, є слух. Це один із найважливіших органів чуття людини. Коли твоя дитина росте здоровою, ти з нетерпінням очікуєш, що вона скоро защебече перші слова, але уявіть тривогу мами, коли чим далі, тим навпаки, донечка стає все тихіша і тихіша... Це величезний удар. Дитина просто не може сприймати, чути навколишній світ, відтворювати і взаємодіяти, як здорова людина.

Така жахлива історія трапилась з маленькою Веронічкою. У батьків, що абсолютно здорові та не мають проблем зі слухом, народилась здорова дитина. Маленька донечка, мамин та татів смарагдик. Батьки радіють її першим звукам, посмішкам, довгоочікуваним словам “мамо” і “тато”. І раптом у грудні 2017 р., коли їй виповнився всього рік, дитина перенесла ГРВІ і, як наслідок, це дало ускладнення на вушка. А через місяць після цього Інститут отоларингології імені професора Коломійченка ставить страшний діагноз - двостороння сенсоневральна глухота 4 ступеня.

Дівчинка із великими блакитними очима та білявим волоссям полюбляє дивитись мультики, та от почути, що говорять мультяшні герої, на жаль, більше не може. Як і голос мами.

“З того моменту мені здавалося, що життя моє закінчилося, я не могла в це повірити. Дуже хотілося прокинутися і забути все, як сон. Але зараз я розумію, що потрібно бути сильною, і обов'язково зібрати гроші на операцію. Адже після операції донечка зможе чути і говорити.” - розповідає Аліна Волкова, мама маленької Веронічки.

Процес лікування маленької дівчинки триває вже більше року – диво так і не трапилося. Та попри діагноз двостороння сенсоневральна глухота надія все ж залишається. Наразі єдиний та ефективний спосіб лікування Вероніки – це операція.

При такому діагнозі єдиним способом лікування стає кохлеарна імплантація, завдяки якій відбувається електрична стимуляція слухового нерву. Вживлення кохлеарних імплантів - нова практика для людей з вадами слуху. На голові у них - процесор з мікрофоном, що сприймає звук і передає його до котушки. Вона на магніті прикріплена до внутрішнього імпланту, який знаходиться під шкірою і передає сигнали безпосередньо до внутрішнього прооперованого вуха. Якщо котушка з'єднана з імплантом - дитина чує. Це чудо медичних технологій дозволяє відновити дитині слух, і вартість його вкрай висока: операція в Туреччині коштує 31 тис. 500 доларів США на одне вухо, а потрібно таке втручання на двох вушках.

Для тих, хто не в змозі сплатити непосильну для середньої української сім'ї вартість, держава фінансує програму безкоштовної імплантації. Але, на жаль, на таку операцію існують великі черги тривалістю в кілька років.

Сьогодні Веронічці Волковій – 2,5 роки... А для дитини, яка навчається говорити, кожен рік, ба день, що минає, надзвичайно важливий: природою передбачено опанувати мовними навичками до року або максимум до трьох років.

Основи мовлення закладаються в дитини впродовж першого року життя, а перші три роки життя є вирішальними в розвитку мовленнєвих навичок. Ці навички розвиваються в середовищі, де дитина чує звуки й мовлення інших людей. Діти до трьох років найкраще сприймають мовлення, тому розвиток мовленнєвих навичок у цьому віці надзвичайно важливий.

Є діти, які починають розмовляти пізно, близько трьох років, але ці діти накопичували інформацію. Вони все чують, а потім вони успішно починають говорити. У випадку з Веронікою все дуже серйозно. Все, що вона чула до року і говорила, вона забуває, тому що не чує ні себе, ні навколишній світ. Вона не накопичує слухомовний запас слів. Якщо не встигнути зробити операцію до трьох років, у Ніки атрофуються клітини головного мозку, які відповідають за надходження звуку і обробки, який саме це звук або слово.

“З моменту постановки діагнозу я писала звернення до благодійних фондів в надії отримати якусь допомогу. Але, на жаль, в країні дуже багато дітей потребують допомоги, і в благодійних фондах існують черги для надання допомоги тяжкохворим дітям. Я як мама хочу якомога швидше здійснити мрію своєї дочки, щоб вона знову могла почути оточуючий світ, адже після операції вона зможе бути такою ж дитиною, як і інші, зможе ходити в дитячий садочок і в школу. Для правильного сприйняття дитиною навколишнього світу і її розумового розвитку важливий кожен день! Усе подальше життя моєї дочки залежить від своєчасної операції! Друзі, без вас мені не впоратися, прошу вас допомогти моїй маленькій крихітці бути повноцінною дитиною.” - звертається мама Веронічки Аліна.

Нещодавно ми інформували вас про підписання в кінці травня меморандуму між Херсонським медичним центром «Taurt medical» та турецькою клінікою «Umut», що передбачає співробітництво, обмін досвідом між лікарями двох медичних закладів та проведення оперативних втручань у напрямках: онкологія, дитяча та пластична хірургія.

Про важливість подібних партнерських стосунків між клініками розповів Головний лікар Медичного центру "Taurt Medical" Олексій Герман: “Співпраця з турецькими колегами відкриває нам можливості медичного туризму, був підписаний справді важливий договір, він підвищить кваліфікації наших лікарів. Ми цінуємо співпрацю і благодійність з боку клініки "Umut" у випадках дороговартісних операцій. У даній ситуації турецькі партнери оплатять переліт мами з дівчинкою та зроблять знижку на операцію."

Друзі! Не залишайтеся байдужими! Потрібно за дуже короткий термін зібрати кошти. Допоможіть нам, будь ласка, щоб Вероніка не залишилася в полоні нестерпної тиші. Подаруйте їй щасливий шанс на подальше життя. Зараз вирішується яким саме буде її життя. Часу залишилося останніх п'ять місяців - це крайній термін. Дуже страшно усвідомлювати, коли у тебе немає часу чекати.

Переказати кошти можна:

5167 8020 0261 1835 (Ощадбанк)

Мати - Волкова Аліна Вікторівна

4149 4991 1966 7432 (ПриватБанк)

Дідусь - Волков Леонід Іванович

Фото з особистого архіву Аліни Волкової на сторінці в Фейсбук

887

Юлія Осипова

Партнери

КОМЕНТАРІ