Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Подорож в "Софіївку": проект Корпоративного наставництва зближує!

Національний дендрологічний парк "Софіївка" в Умані без перебільшення є справжнім шедевром світового садово-паркового мистецтва. Широковідомий як в Україні, так і за її межами, він щороку приймає близько півмільйона туристів зі всього світу. А цими вихідними його відвідали і наші учасники проекту Корпоративного наставництва.

Той випадок, «коли зірки зійшлися»: голова СЖХ Ірина Ніколаєва разом із активною спілчанкою Вікторією Самай вже давно виношували мрію – показати підопічним Спілки красу України, познайомити з унікальними місцями та ландшафтами. І ось цей день настав!

Вибір пав на "Софіївку" – ландшафтний парк, який був створений в кінці XVIII століття власником міста Умані, польським магнатом графом Станіславом Потоцьким. Як переповідають, граф був одружений з константинопольською куртизанкою грецького походження Софією. Сучасники її характеризували як жінку виняткової краси і чарівності. Граф Потоцький любив балувати красуню-дружину і вирішив зробити їй романтичний подарунок на іменини. Так в Умані з'явився казкової краси дендрологічний парк, який був названий на честь дружини графа.

Тож 17 травня ми вирушили в подорож: учасники старшої і молодшої груп проекту Корпоративного наставництва; психологині проекту Людмила Коляка, Тетяна Школяр, Ганна Нікітенко і Оксана Риженко; менеджери СЖХ Люба Іващенко та Аліна Мазуренко.

Сказати по-правді, особливих вражень діти не очікували.

«Я не дуже то люблю, коли постійно щось розповідають і показують кущі, дерева, пам’ятники. Це нудно», - поділилася сумнівами Галя із молодшої групи Корпоративного наставництва.

«Це ж стільки ходити…» , - протягнули хлопці старшої групи Корпоративного наставництва.

Та коли ми приїхали на місце – всі забули, що говорилося до цього. Озера, вражаючі паркові локації, витончені статуї та цікаві розповіді не залишили байдужими ні дітей, ні дорослих. Здалося, що цей рукотворний пам’ятник коханню всіх оживив: всі активно спілкувалися, селфилися та підказували, де в парку можна комфортніше провести час.

«Головне завдання – виконано!» - Радо поділилася з нами психолог Людмила Коляка. – «Для дітей було просто необхідно змінити звичні обставини та на в невимушеній атмосфері познайомитися між собою. Що ми бачимо? Вони успішно долають комунікативні бар’єри, товаришують, чемно поводяться і втішно, що отримують естетичне задоволення», - підкреслила психологиня.

Величезну вдячність висловлюємо тим, хто нас супроводжував в організації цієї подорожі: від початку та до завершення цієї подорожі: Туристичному клубу «Херсон» та особисто Вікторії Самай, ТОВ "Ай-тур", Галині Євковій та Наталі Самойленко; Медичному центру «Taurt Medical» та Таті Краєвій за турботу та пильний догляд за здоров'ям учасників.

І так, ми таки стомилися, але були шалено щасливими, що цей день провели разом!

Фото: Аліна Мазуренко

720

Спілка жінок Херсонщини

Добрі справи

КОМЕНТАРІ