Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Звітна конференція СЖХ: Підсумовуємо, плануємо, йдемо вперед!

250 червоних і білих троянд для спілчанок, неймовірні компліменти та заслужені відзнаки – такою запам’ятається цьогорічна Весняна жіноча конференція Спілки жінок Херсонщини. Але про все по порядку…

24 березня прозора та блискуча зала Тойота Центру Херсон «Авто-Плаза» приймала гостей ІІІ Весняної жіночої конференції СЖХ. І саме тут вдалося нам розмістити понад 250 почесних гостей. Серед них – жінки-меценати, волонтерки, представниці активної громадськості та бізнес-кіл регіону. Більшість із запрошених– активні учасниці роботи Спілки, партнери та друзі, які розділяють наші цінності та вірять в них.

Цікаві локації партнерів, по-весняному уквітчана живими квітами фотозона, харизматичний фокусник та якісне вокальне виконання від місцевого гурту «9/16» створили неймовірну атмосферу вечора, який ще минулого року своїми масштабами зарекомендував себе як визначний захід громадського життя регіону.

Проте для спілчанок Конференція – це можливість вчергове обійняти одна одну та порадіти за спільно здійснені проекти. А ще, звичайно ж, спланувати роботу на наступний рік.

«Нам вдалося підрахувати, що за 2018 рік Спілці вдалося допомогти та всіляко підтримати близько 8 тисяч дітей області. І це все завдяки кожному з вас, наші дорогі волонтери, партнери та друзі.

Свого часу, я ніколи не думала, що моя діяльність вийде за межі банківської сфери. Але 2015 рік виявився для мене знаковим. Саме тоді мені випало взяти участь у круглому столі, який проходив у Молдові і який повністю перевернув мою свідомість. Прем’єр-міністрка цієї держави нам тоді розповіла про ситуацію, яка у них склалася з Придністров’ям. Вже понад 20 років триває цей конфлікт і, на жаль, сприймається як норма. Тобто, люди вже втратили надію на те, щоб возз’єднати свої сім’ї, хто покинув домівки – повернутися в них. Це не просто вразило, це стало тією точкою відліку, від якої я почала займатися миротворенням. Я не роблю цю справу сама. Це заслуга всієї нашої великої команди, кожного з вас», – такими словами відкрила щорічну Конференцію Спілки жінок Херсонщини голова організації Ірина Ніколаєва.


Те, над чим працюємо

Презентація проектів Спілки виявилася дуже насиченою: програма корпоративного наставництва «Крок за кроком», «День захисту дітей разом із СЖХ», сімейне свято українського колориту та традицій «Івана Купала», соціальна медична програма «Херсонщина обирає здоров’я», соціальний проект «Я – святий Миколай», День молитви за сиріт, соціальна вистава «Лускунчик» – усе це вершина айсбергу командної роботи волонтерів та партнерів Спілки.

На сцену за відзнаками від Спілки підіймалися один за одним наші партнери. Дуже приємно, що серед них – успішні та дієві чоловіки. Такі, як засновник Благодійного фонду Євген Рищук та головний лікар медичного центру «Taurt Medical» Олексій Герман та гендиректор Тойота Центру Херсон «Авто-Плаза» Валерій Боржков.

Саме вони допомогли нам «поставити на колеса» неймовірно важливу справу для жителів віддалених районів області – соціальну медичну програму з проведення безкоштовних онкооглядів жінок і дітей «Херсонщина обирає здоров’я».

А ще – сприяли у втіленні програм корпоративного наставництва, «Я – святий Миколай», «День захисту дітей разом із СЖХ» та сімейного свята «Івана Купала».

Відзначила Спілка жінок Херсонщини й титанічну роботу Служби у справах дітей Херсонської обласної державної адміністрації в підтримці дітей, позбавлених батьківського піклування, та сімейний центр «PRIDE» за неймовірно душевний соціальний проект – танцювально-акробатичну виставу «Можливо, це було насправді?».


Ті, хто надихають

Є жінки, які щодня роблять надможливе: втілюють приголомшливі проекти, переборюють себе, цілком впевнено, а іноді – інтуїтивно роблять те, що багатьом не під силу. Вони щодня діють задля примноження добра. І цим - надихають та захоплюють.

«Жінка, що надихає», - спеціальна нагорода Спілка жінок Херсонщини, яку заслужено кожна із них отримала в цей вечір.

Серед жінок, що надихають: голова Спілки жінок України Леокадія Герасименко, очільниця фонду громади Херсона «Захист» Лариса Польська, параолімпійська чемпіонка Яна Лєбєдєва, майстриня Тетяна Казарян, письменниця Тетяна Гладиш, керівниця клубу «Сімейна гармонія» при обласному управління Українського товариства сліпих Світлана Кандала, волонтерка Спілки Олена Середенко, менеджер проектів Спілки Люба Іващенко та незмінна ведуча багатьох заходів Спілки, засновниця тренінгового центру «GO UP» Ольга Гмиря.

Познайомитися ближче з переможницями відзнаки «Жінка, що надихає» 2018 ви можете в нашому матеріалі тут:


Плануємо, вітаємо

Цьогорічна звітна конференція Спілки жінок Херсонщини анонсувала немало нових проектів. Серед них – програма корпоративного наставництва, «Стоп шкільний булінг», проект «Я говорю українською».

Як і раніше, свята «Івана Купала» та День захисту дітей Спілка продумає до дрібниць, і вже цього літа маленькі та дорослі жителі Херсонщини насолоджуватимуться цікавим відпочинком та драйвом літніх розваг.

Після проведення Конференції усі бажаючі змогли взяти участь у авторському майстер-класі Юрія Погрібного «Як приймати компліменти», а кожна з гостей вечора отримала свою троянду добра від команди Спілки.

«Сьогодні я невимовно щаслива. Адже завдяки усім вам, гості конференції, моє серце стало більшим у 250 разів. І воно стало таким великим, що зможе більше творити і примножувати добро», - поділилась із гостями враженнями від вечора Голова Спілки Ірина Ніколаєва.

P.S. Цей вечір учасниці Конференції Спілки жінок Херсонщини провели з благодійною метою – добровільні пожертви збирали на реалізацію програми корпоративного наставництва. Було зібрано 11 825 грн. для організації майстер-класів, тренінгів і виїзних екскурсій для учасників програми.

Фото: Наталія Ножевник, Максим Попко

1359

Спілка жінок Херсонщини

Конференції

КОМЕНТАРІ