Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Безкоштовні лекції для лікарів сімейної медицини розпочалися!

28 лютого 2019 року в Медичному центрі "Taurt Medical" відбулася перша безкоштовна лекція для лікарів сімейної медицини з дільничних амбулаторій та ЦРЛ області. Фахова консультація експертів медичної галузі, кращих лікарів регіону та держави відтепер буде доступною усім сімейним лікарям Херсонщини, які прагнуть професійно "зростати".

Перша лекція-семінар була присвячена немало важливій темі ранньої діагностики, супроводження вагітностей у жінок, виявлення можливих патологій та вчасного виключення можливих ризиків. Цю тему було обрано не випадково, адже відповідно до реформування галузі - відтепер супроводжувати жінок у цей прекрасний період мають лікарі сімейної медицини і тільки за окремих випадків пацієнтів перенаправлять до вузького спеціаліста.

Тож професійний лектор, лікар-гінеколог Наталія Миколаївна Гайдай звернула увагу учасників семінару-лекції на: важливості дій першого етапу роботи сімейного лікаря : від постановки термінів вагітності до вчасного виключення будь-яких ризиків на кожному з триместрів; налагодженні тієї необхідної "ниточки", яка сприятиме довірі лікаря та пацієнта протягом усього часу виношування дитини; зупинилася на тонкощах супроводження вагітних: веденні обмінних карток, особливостях забору аналізів, врахуванні імунологічної пам'яті та взаємодії з лікарем вузької спеціалізації.

Оскільки лекція для лікарів сімейної медицини була першою, в Медичному центрі "Taurt Medical" запропонували колегам визначитися, які теми їх хвилюють, і які моменти в медичній практиці вони хотіли б детально розглянути у перспективі.

Як відзначив головний лікар медичного центру Олексій Герман, очолюваний ним заклад готує цикл безкоштовних лекцій для лікарів сімейної медицини Херсонської області. У березні це будуть три лекції: з мамології, контрацепції та ЕКГ. Тож всіх бажаючих - запрошено!

"Зовсім скоро лікар сімейної медицини буде не тільки зобов'язаний вести своїх пацієнтів самостійно, а й відповідати за доцільність направлення своїх пацієнтів до вузьких спеціалістів. Фактично, лікарі сімейної медицини залишаються сам на сам із пацієнтом. Тому ми вирішили допомогти їм у цьому непростому процесі. Сподіваюся, участь у безкоштовних лекціях та семінарах допоможуть лікарям надавати якісні медичні послуги на місцях", - зауважив О.Герман.

Головлікар додав, що Медичний центр зацікавлений у діалозі з лікарями сімейної медицини. Тому запитання і пропозиції під час лекцій та у ході медичної практики тільки вітаються.

Тож найближчий семінар-лекція вже 6 березня. Не пропустіть!

1268

Спілка жінок Херсонщини

Добрі справи

КОМЕНТАРІ