Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Відновлення «Лебединки»: черговий етап до реалізації задуманого

26 квітня у великому залі Херсонської міської ради відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради, присвячене презентації попереднього проекту відновлення Лебединого озера в Херсоні. Доповідачем виступав автор ескіз-проекту – дизайнер Артур Айметов.

Проект відновлення Лебединого озера саме як громадської локації нашого міста є своєрідним та по-своєму унікальним. Адже створений він, по суті, не дизайнером і не групою активістів – це результат опитувань херсонців різного віку про те, яким вони хотіли б бачити озеро, яке колись було візитною карткою міста. Таке анкетування проводили молоді активісти з 2016 року під час масових заходів на Лебединці.

Виходить, ескіз-проект Лебединки 2018 – це візуалізований варіант Лебединого озера, який би влаштував усіх. Проект, звісно, ще буде доопрацьовуватися. Він потребує експертної архітектурної оцінки – і автори з готовністю сприймають критику, залишаючись відкритими до конструктивних пропозицій і зауважень.

І як зауважив Валерій Боржков, саме за ініціативи якого і був проведений у 2017 році конкурс ескізних проектів реконструкції найпопулярніших громадських локацій Херсона: «Не розповідайте, чому це нереально, допоможіть своїми знаннями та вміннями втілити цей проект у життя!»

Адже, як кажуть активісти, потрібно врахувати всі «стежки», протоптані людьми. Якщо тротуар поклали прямо, але люди протоптали доріжку навскоси – значить, тротуар потрібно перекласти.

У засіданні взяли участь члени ради, депутати міської ради, а також прості херсонці – засідання було відкритим для всіх бажаючих членів громади міста.

Нагадаємо, що суть проекту «Лебединка 2018» – не просто відновити колись улюблене затишне місце відпочинку херсонців, а створити новий сучасний зручний громадський простір – де було б цікаво та комфортно провести час усім херсонцям – і молоді, і родинам, і представникам старшого покоління.

Обговорення проекту було досить жвавим і гарячим: виступали депутати Херсонської міської ради Валерій Боржков, Євген Назарян, Олександр Книга, Олена Мазур, головний архітектор Херсонської області Григорій Ходін, член Національної спілки архітекторів України В’ячеслав Громихін, директор Херсонського водоканалу Михайло Черемис та інші.

Результатом засідання стало голосування членів ради про звернення до депутатського корпусу Херсонської міської ради про оголошення міськрадою офіційного конкурсу архітектурних проектів реконструкції Лебединого озера.

Нагадаємо, що результати розгляду архітектурно-будівельною радою проектів і передпроектів мають рекомендаційний характер, однак враховуються під час подальшого доопрацювання та затвердження розглянутих проектів. Це обов’язкова процедура для всіх об’єктів будівництва, що плануються до зведення в нашому місті.

Далі – буде…

www.lebedinka.cool
067-7777-151
info@lebedinka.cool

Група «Лебединка Херсон 2018»:
https://www.facebook.com/groups/komanda.ozero

848

Спілка жінок Херсонщини

Акції та заходи

КОМЕНТАРІ