Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Вихованцям «Радості» відкрили яскраву сторону дитинства

26 грудня до Херсону приїхали 35 вихованців дитячого будинку інтернатного типу «Радість» (м. Каховка), щоб погратися, відпочити та зарядитися позитивними емоціями у передноворічні дні. Захід, запланований в рамках програми соціального наставництва Спілки жінок Херсонщини, передбачав насичену розважальну програму із рухливим іграми, катанням на ковзанах та знайомством із друзями нашими меншими. Організували трансфер дітей меценати, а от про змістовне дозвілля подбали Спілка жінок Херсонщини та партнери громадських активістів.


Спочатку дітей гостинно прийняв Контактный зоопарк "Страна ЕНОТиЯ». Єнот, кенгуру, носуха, павич – відтепер це не просто звірі з картинок чи книжок, а друзі, до яких малюки не лише торкалися, а й змогли погладити та погодувати! Особливого смаку екскурсії додав єнот Сенька, який вискочив з вольєру та наробив переполоху в усьому зоопарку – ловили його всім гуртом: і наглядачі, і маленькі екскурсанти.


Та це був тільки початок пригод! Далі на вихованців старшої групи чекали неймовірні емоції на льодовому катку «Метеор», де дітей прийняли безкоштовно в рамках соціального проекту ТРЦ Fabrika «Будь Ближе | Be Closer». Тільки й чути було на ковзанці: «Здається, я літаю!», «Ще трохи, і я зможу грати в хокей!», «Дивись як, класно! Я не вірю, що вже катаюся!».


У той час молодша група вихованців «Радості» відвідала Дитячий центр розваг «Остров Сокровищ», що в ТЦ «Променад Плаза». Малюки каталися на гойдалках і каруселях, спускалися з гірок, "підкорювали" стінку для скелелазіння. Тут був не просто шквал емоцій, а непереборна дитяча щира радість: «Ми на кораблі пливемо в море!», «Глянь скільки кульок! Все, я до них…», «Як вибрати що краще? Мені подобається тут усе!». Протягом двох годин розваг у дитячому центрі жоден малюк (!) не зупинявся перепочити ні на хвилинку!

«Це не просто розваги дітей, це важливий крок соціалізації вихованців із закладів інтернатного типу. Ми відкриваємо перед ними двері, показуємо іншу сторону життя - поза закладом, де вони виховуються. В першу чергу, необхідно дарувати їм дитинство: яскраве, безтурботне, максимально насичене позитивними емоціями», - відзначила Ірина Козлова, адміністратор дитячого центру розваг «Остров Сокровищ».

Розваги для дітей було організовано в рамках програми соціального наставництва та психологічної реабілітації вихованців інтернатних закладів Херсонщини, яку активно впроваджує СЖХ. Програма передбачає соціалізацію дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, подолання ними внутрішніх та зовнішніх бар’єрів і стереотипів.

548

Юлія Осипова

Акції та заходи

КОМЕНТАРІ