Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

«Доставка щастя» до Херсонської спеціальної школи-інтернату

Справжній передноворічний майстер-клас


Тендітні, добрі та уважні дівчата-майстрині арт-студії «Пісочний острів» Валентина та Наталя, а також наші помічниці Олена Яковлева та Євгенія Хотіна провели з найменшими вихованцями інтернату цілу годину. Було дуже цікаво спостерігати, як першачки і другокласники, учні 3-х та 4-х класів старанно підводили фарбами червоні капелюшки, шубки та мішки з подарунками – і ця магія дитячих старань враз перетворювала сніжно-білі гіпсові фігурки на яскраві ялинкові прикраси…

Час пролетів майже непомітно.. А скільки гордості та захвату потім було в дитячих оченятах! Ще б пак! Таку красу створили!

Подарунки для всіх


А зовсім поруч у не меншому захваті перебувала завуч школи-інтернату Марина Миколаївна – на зібрані під час благодійного аукціону 19 грудня в ТРЦ Fabrika кошти адміністрація школи попросила закупити скромний подарунок – гірлянду та.. дощик для новорічної ялинки, адже свято вже не за горами, а інтернатівська ялинка ще не прикрашена.. І сьогодні такі актуальні подарунки ми вручили школі! Цілих дві 20-метрові різнокольорові гірлянди та побільше дощику! Як раз вчасно! Саме цього дня в актовому залі школи-інтернату встановлювали штучну новорічну красуню-ялинку. Дякуємо всім, хто взяв участь у благодійному аукціоні – завдяки вам цьогорічне свято в школі-інтернаті буде яскравішим!

А тим часом я не могла відвести погляду від листів.. Ні, не звичайних, а особливих – листів-привітань та листівок із новорічними вітаннями.. Усі такі оригінальні та красиві! Їх учні школи-інтернату написали для мешканців «сірої зони» - і цього тижня щирі дитячі послання спостерігачі місії ОБСЄ передадуть нашим співвітчизникам, які проживають у буферній зоні нейтральної території уздовж лінії розмежування сторін у Луганській та Донецькій областях. Нехай тепло дитячих сердець і щирі побажання зігріють та подарують українцям у «сірій зоні» віру в мирне майбутнє!

Але і це ще не все…


Ще один довгоочікуваний сюрприз ми приготували школі-інтернату та урочисто вручили його Яніні Козловій, художньому керівнику творчого колективу «Гармонія» – того самого, що в червні цього року здобув перемогу на Міжнародному фестивалі дитячої творчості «Назустріч мрії» у Болгарії.

Організовуючи сімейний спортивний фестиваль Charity Fest, ми поставили за головну ціль благодійну мету – на виручені з проведення фесту кошти закупити тканину та пошити на прохання інтернатів Херсонщини вихідні сукні та костюми для дівчат і хлопчиків. Charity Fest відгримів, необхідні кошти було зібрано, а тканини – закуплено. До роботи стали модельєр-стиліст Катерина Савченко та її модне ательє Kate’s Lab, а також Ольга Дудченко і дизайнери бренду MAIN PEOPLE.

Серед інших «замовлення» від Херсонської спеціальної школи-інтернату було одним із найскромніших – усього 9 концертних костюмів для солістів творчого колективу «Гармонія».

І саме 21 грудня ми урочисто передали першу частину пошитого – шість яскравих українських костюмів для хлопчиків-танцюристів з оригінальними бірками Kate’s Lab! Чудовий ансамбль із дівочими сукнями, пошитими вихователями до міжнародного фестивалю в травні цього року. Завдяки старанням і таланту Катерини Савченко та її команди тепер юні таланти точно будуть наймоднішими!

І знаєте, це більше, ніж подарунок – це частинка серця кожного херсонця!

Далі буде..

Фото: Олександра Кудря

1071

Юлія Майнер

Філолог за освітою та покликанням. Обожнює дітей і все, що з ними пов'язане!

Ідемо в гості

КОМЕНТАРІ