Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Не чекайте на чудо – творіть його самі!

У це складно повірити, але всі(!) бажання дітей вдалося виконати завдяки допомозі простих херсонців і підтримці офіційних партнерів акції – Благодійного фонду Євгена Рищука та мережі магазинів «Кібернетики»! 19 грудня, у День святого Миколая Чудотворця, зібрані подарунки були вручені маленьким мрійникам з Новокиївської школи-інтернату!

До речі, листа до святого Миколая написали й від імені інтернату всієї вчителі – виявляється, в закладі не було навіть штучної ялинки для проведення новорічних ранків. Але завдяки допомозі Благодійного фонду Євгена Рищука багаторічна мрія всього інтернату здійснилась!

Святково прикрашена ялинка, справжнісінькі кучугури подарунків і невеличка спортивна зала, наполовину заповнена лавицями - щоб усі-усі 75 "сороченят" зайняли свої місця та стали учасниками свята..

Так зустрічала День святого Миколая Новокиївська спеціальна школа-інтернат. Як завжди, із посмішками та обіймами вже не як гостей, а справжніх друзів зустрічала нас і директор інтернату Лілія Семенівна, і всі-всі вихованці закладу!

На початку зазвичай гомінкі та непосидючі дітлахи були напрочуд серйозними та зосередженими - видно, повторювали слова...

Зовсім маленькі (з підготовчого і першого класу) та старші вихованці, як справжні актори, співали, розказували вірші, танцювали, і в той же час – смішно позіхали, забували слова, крутили свої хвости "чортенят" і раз-по-раз "строїли нам глазки", посміхаючись та перешіптуючись.. А скільки образів було нам представлено - і сам святий Миколай, і його помічники-янголи, і навіть Лінь, і Ябеда-карябеда та безліч смішних замурзаних чортенят!

Звісно, не менш магнетично приваблювали дітей і подарунки, які ми привезли з собою - адже саме для них обирали, купували та збирали херсонці до свята ролики та машинки, лялечки і колясочки, пазли, іграшки та модні парфуми! На офісі СЖХ, який на цілий місяць перетворився на справжню резиденцію святого Миколая, дівчата-чарівниці акуратно пакували подарунки без святкового "вбрання" в яскравий папір, пакети та прикрашали їх яскравими бантиками.

Ефектним вийшла і поява найпозитивнішого гостя багатьох наших свят і символу Контактного зоопарку «Страна ЕНОТиЯ» – дочекавшись, поки вони зможуть підійти та обійняти нового величезного пухнастого друга Єнота, дітки дуже обережно гладили його мордочку, лапи та хвіст – дуже боялися зачепити, наступити на велику ногу і зробити йому боляче…

Та-дам! Найочікуваніший момент свята – голова Спілки жінок Херсонщини Ірина Ніколаєва та засновник Благодійного фонду Євген Рищук вручають кожній дитині подарунок – точно те, що вона побажала в листі до святого Миколая! Ошелешені такою неочікуваною радістю, деякі дітки навіть забули, що просили в тому самому листі до Миколая Чудотворця!!

Бідненькі «голочки-непосидючки» ледве дочекалися, коли можна буде піти до кімнат і відкрити подарунки… І вже за кілька хвилин пакувальний папір із тріском рвався та розлітався по підлозі, то тут, то там чулися радісні вигуки: «Вертоліт на пульті!», «Барбі, справжня, уявляєте?!», «Ура! Своя косметика!», коридорами з дуже діловитим видом ходили хлопчики Вова і Микола, попереду себе пускаючи машинки на пульті керування, а в дворі двоє подруг тримали Тетянку Ягодку, яка вперше в житті стала на ролики…

Тут згадалася фраза, з якої почалося свято в Новокиївці сьогодні: «Діти, а ви вірите в дива?» Тоді всі в один голос прокричали «Тааааак!», і ми зрозуміли, що сьогодні їхня віра в чудеса стала в сто разів сильнішою!!

Дякуємо всім, хто допоміг у здійсненні дитячих мрій!

Сьогодні неймовірно світлий та щасливий день не тільки для дітей, але й для нас усіх!

І дякуємо всім нашим волонтерам, які цього стали справжніми помічниками святого Миколая – Лані Ясинські, Наталії Матвієнко, Анастасії Сотник, Катерині Бережній, Олексію Пакову, нашим фотографам Віолетті Вдовіченко, Альоні Мартиненко і відеооператору Олександру Остапчуку!

P.S. Чекайте на повний фотозвіт на офіційній сторінці СЖХ у мережі Facebook.

Фото: Альона Мартиненко, Віолетта Вдовиченко

1087

Юлія Майнер

Філолог за освітою та покликанням. Обожнює дітей і все, що з ними пов'язане!

Добрі справи

КОМЕНТАРІ