Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Мій вибір - життя без насильства!

Підтримати створення в Херсоні Кризового центру для постраждалих від насильства, висловитися ЗА прийняття в Україні Стамбульської конвенції та сказати тверде «Ні!» ґендерно обумовленому насильству вирішила активна громадськість Херсонщини, взявши 7 грудня участь в унікальному флешмобі «Мій вибір – життя без насильства» на ІІІ черзі ТРЦ «Fabrika».

Чому унікального? Тому що основний месендж – про нетерпимість до будь-яких форм насильства і дискримінації та засудження цього ганебного явища – організатори донесли мовою творчості та танців, від якої в багатьох присутніх мурашки пробігли по шкірі…

Сцена-подіум найбільшого на півдні України торговельно-розважального центру перетворилася на велике помаранчеве море – учасники флешмобу розкрили жовтогарячі парасольки, які стали символом цьогорічної громадської компанії проти насильства в Херсоні та привертали увагу всіх присутніх футболками з промовистим написом «Я – проти насильства».

Чуттєвим відкриттям заходу стало виконання вокалісткою Вікторією Бабаніною пісні Христини Соловій «Хто, як не ти».

До гостей заходу із привітальним словом звернулися Лариса Польська – Голова Правління Фонду громади міста Херсона «Захист», який виступає координатором громадської кампанії «16 днів активізму» в Херсоні, Олена Сковородко, заступник директора Херсонського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Оксана Дьякова, депутат Херсонської міської ради, яка однією з перших міських депутатів відкрито заявила про підтримку громадської ініціативи щодо створення міського Кризового центру.

Підкорив глядачів щирий, емоційний, особливий номер «Сдаться ты всегда успеешь» у виконанні переможців ХІ Міжнародного благодійного фестивалю дитячої творчості «Назустріч мрії» – вихованців творчого колективу «Гармонія» Херсонської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату (художній керівник – Яніна Козлова).

Свою танцювальну композицію «Відродження» представила студія танцю PRIDE (хореограф-постановник Жанна Третяк). Таким чином діти показали, що сказати насильству «Ні» – можна будь-якою мовою. Але завжди по-особливому виразною є мова танцю.

Завершив танцювальний флешмоб яскравий номер у виконанні студії танців PRIDE «Мій вибір – життя без насильства!», основою якої стала життєствердна композиція Світлани Тарабарової «Світло в тобі» (вокаліста Вікторія Бабаніна, хореограф-постановник Марія Кузьменко).

«Не залишити нікого осторонь: зупинити насильство щодо жінок та дівчат», «Херсон – територія вільна від насильства». Саме під такими гаслами під егідою агенцій ООН відбувався кожен захід кампанії «16 днів Активізму проти ґендерно обумовленого насильства» в Херсоні, яку підтримали більше 30 громадських організацій, державних закладів і ініціативних груп нашого міста. Серед них – Спілка жінок Херсонщини, Ліга соціальних працівників України, ГО «Успішна жінка», БО «100 відсотків життя», Громадський центр «Нова Генерація», ХМІГ «Кип’яток», ГО «Інша», ГО «Крим.SOS», Центр культурного розвитку «Тотем», Херсонський обласний і міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, обласна бібліотека імені Олеся Гончара та ін.

Фото: Наталія Ножевник

1185

Юлія Майнер

Філолог за освітою та покликанням. Обожнює дітей і все, що з ними пов'язане!

Акції та заходи

КОМЕНТАРІ