Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Майбутнє Херсонщини – творче та патріотичне!

Незабутня феєрія краси та обдарованості панувала в ТРЦ Fabrika 10 листопада на найбільш творчому соціальному етапі IV Регіонального відкритого дитячого фестивалю «Я майбутнє Херсонщини» – огляді талантів вихованців обласних інтернатів, спеціальних шкіл, дітей з особливими потребами, організованому продюсерським центром Star's Family спільно зі Спілкою жінок Херсонщини та ТРЦ Fabrika.

Цього разу демонстрація номерів художньої самодіяльності соціальних дітей «Відкриваємо таланти разом» виявилася по-родинному теплою: з усмішками і сльозами на очах, спільними переживаннями та надіями, дружньою підтримкою та добрими жартами виконавців.

Цього разу участь у етапі конкурсу взяли шість навчальних закладів з Херсона, Чорнобаївки, Степанівки та Каховки, і всі учасники об’єдналися, щоб показати, що вони - творче і натхненне майбутнє Херсонщини. Червоною ниткою усього етапу конкурсу пройшла любов до рідного краю та Батьківщини. Символічним було все: від репертуару до вбрання з елементами української фольклористики.

Концерт відкрила учениця 3-го класу Чорнобаївської санаторної школи-інтернату Валерія Шпичка піснею «Моя сорочка вишиванка». Зачарували гостей особливим жестовим виконанням музично-хореографічної композиції «Тарантелла» вихованці творчого колективу «Гармонія» Херсонської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, а от веселий народний танок «Український візерунок» виконали «сонячні» учасники Олександр Хорунжак, Максим Ботєв та Ольга Кібкало.

Юні співаки центру соціально-психологічної реабілітації дітей сестрички Діана та Надія Шевченко та Микита Сипко заспівали патріотичні пісні «За славу і волю», «Ми нащадки козаків», «Сонячний віночок». Не менш талановито виступили й вихованці дитячого будинку-інтернатного типу «Радість» з Каховки – Олександра Шульга виконала пісню «Україна», а учасники хореографічного гуртка «Радість» станцювали український народний танок «Садочок».

Нікого не залишив байдужим і завершальний номер творчого вечора – «Діти за мир», який виконали учасники дитячого хореографічного колективу Херсонського загальноосвітнього НВК №48 – діти з особливими потребами, учасники обласних, всеукраїнських і міжнародних конкурсів, лауреати першої премії фестивалю «Ми все можемо». Адже коли такі дітки говорять, що вони щодня радіють дитинству, люблять рідну землю і мріють про мирне життя для кожної дитини – це говорить про велике серце цих дітей, їхню безкорисливість та щирість.

«Ми вдячні усім закладам і колективам, кожній дитині, яка сьогодні вийшла на сцену і продемонструвала свої таланти, - звернулася до учасників дійства помічник голови ГО «Спілка жінок Херсонщини» Юлія Майнер, - Ви сьогодні в черговий раз довели, що в дітей Херсонщини немає ніяких перепон для розвитку талантів, ви – справжній приклад незламності, віри у добро і справжнього таланту!»

Наприкінці організатори творчого етапу конкурсу «Я майбутнє Херсонщини» подарували дітям солодкі подарунки та настільні командні ігри, щоб відчуття плеча товариша не покидало цих діток і поза фестивалем.

Фото: Олександр Лакота

881

Олена Ботвінцева

Акції та заходи

КОМЕНТАРІ