Спілка жінок Херсонщини

За мир, добробут та щасливе майбутнє наших дітей!

Ігровий квест-подорож – «найсонячніший» етап дитячого фестивалю «Я майбутнє Херсонщини»

«Це вже третій етап фестивалю, – відзначає ідейний натхненник заходу Влад Карімов, - два попередніх уже відбулися. На часі – гра-подорож, що сподіваюся, згуртує учасників та подарує їм гарний настрій. Та це тільки екватор нашого фестивалю. Попереду на нас чекають ще два соціальних етапи – огляд творчості та великий гала-концерт».

Цьогорічний квест-подорож організатори вирішили зробити по-справжньому унікальним, вперше в історії фестивалю запросивши до участі особливих дітей. Головною командою-учасницею стали представники Херсонського осередку ВГО «Спеціальна Олімпіада України».

Пліч-о-пліч і дорослі, і більш юні «сонячні» учасники гри, і їхні батьки та вихователі, слідуючи по спеціальній карті торгово-розважального центру, віднайшли всі зупинки, виконали усі завдання квесту та довели, що вони – справжня команда та по-справжньому люблять свій рідний край! Успішно виконавши тематичні завдання, всі учасники квесту неймовірно зраділи, коли ще й отримали солодкі подарунки.

«Ми тут, щоб показати, що ці діти такі ж, як і всі. Вони відкриті, товариські та дружні. У них є свої захоплення та таланти. Тому ми обов’язково будемо брати участь у наступному етапі фестивалю – творчому конкурсі. Вже готуємо два, а може й чотири номери, - зауважила Любов Хорунжак, мати єдиного в Україні «сонячного» паламаря Олександра.

Любов Василівна зауважила, що на прикладі її Сашка, який цікавиться багатьма видами спорту, мистецтвом, релігією, вона зрозуміла, що соціальна активність дуже необхідна у толерантному суспільстві. Тому всіляко підтримує будь-яку ініціативу долучати таких «сонячних» дітей до громадських заходів.

«Якщо нас запрошують, ми обов’язково беремо участь. Адже ці діти хочуть бути потрібними. На таких змаганнях вони щиро радіють своїм перемогам, а якщо ще й отримують якусь відзнаку – очі горять щастям. Заради таких хвилин ми, мами сонячних дітей, і живемо!» – підкреслила Любов Хорунжак.

Від імені всіх учасників Спілка жінок Херсонщини висловлює щиру подяку організаторам і партнерам за унікальну можливість для дітей з особливими потребами взяти участь у найвідомішому дитячому фестивалі регіону!

Фото: Олександр Лакота

896

Олена Ботвінцева

Акції та заходи

КОМЕНТАРІ